Kiss Ambrus: A fővárosi önkormányzat számláján jelenleg mínusz 1,1 milliárd forint van

2023. július 13. 13:32

Ez azt jelenti, hogy Budapest folyószámlahitelből működik – mondta a főpolgármester-helyettesek egyike csütörtökön.

2023. július 13. 13:32
null

A fővárosi önkormányzat számláján jelenleg „mínusz 1,1 milliárd forint van”, és ez azt jelenti, hogy Budapest folyószámlahitelből működik – mondta Kiss Ambrus, aki egyébként a négy főpolgármester-helyettes közül az egyik a Városházán. 

A főváros aktuális pénzügyi helyzetét ismertetve Kiss Ambrus úgy fogalmazott: 

a főváros költségvetési helyzete „egyáltalán nem rózsás és nem oldódott meg”

Az első féléves adatokból látszik, hogy a „túlélőprogram” működik, de ez nem jelenti azt, hogy kilábaltak volna abból a pénzügyi nehézségből, amit nem a fővárosi önkormányzat okozott - tette hozzá

A főpolgármester-helyettes közölte, az a „meglepetés” érte őket július 4-én, hogy a Magyar Államkincstár 3,9 milliárd forint összegben inkasszót gyakorolt a főváros számlája felett. Ez az a szolidaritási hozzájárulás, amely miatt közigazgatási pert indítottak és azonnali jogvédelmet is kértek – emlékeztetett.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

 

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. január 05. 19:02
Üres kamrának,bolond a gazdája. Ambrus és Gergely! Hol a lé! A jó qrva fajtátokat!
akkor ki
2023. július 13. 21:37
Emberek! Ha ezek nem kerülnek böribe, szart sem ér a törvény!
Anyádcsipája
2023. július 13. 20:04
25 milliárd a folyószámlahitel. Kis szerencsével kihúzhatják a következő iparűzési adó befizetéséig. Jövő tavaszra viszont már nem marad más, mint a lerágott csont. Közben Gyurcsány és a DK a háttérben mosolyog (néha krákog). Minden jó irányba halad. Ha összeomlik a főváros, akkor egyértelmű, hogy a kormány tette tönkre, csakazértis újabb balliberális városvezetés kell! Ha nem omlik össze a főváros, akkor pedig pláne újabb balliberális városvezetés kell, mert egyrészt kiválóan ellenálltak a kormány gaz szándékának, másrészt egyértelmű, hogy saját híveiket az sem zavarná, ha az anyjukat a hátukon dugná meg valami idióta, mindent elhisznek és mindent elfogadnak, csak nehogy a fidesz, óóó, nehogy a fidesz vezesse a fővárost. Hát, további kellemes leépülést és rothadást a fővárosnak! Kár, hogy ennek részesei azok is, akik egy normális várost szeretnének....
Kybon
2023. július 13. 19:57
Akkor KamuGeri kezdheti az EGYETLEN dolgot, amihez "ért"! Lehet mikroadományokat gyűjteni! Északkoreai ying-yongban is lehet...!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!