Az MSZP szempontjából van egy olyan kockázata a szövetségnek, hogy a DK felfalhatja a pártot

2024. május 01. 11:08

Régebben kíváncsiak voltak a véleményemre, mostanában nem kérdeztek, de nem is tudnék sok jót mondani. Interjú.

2024. május 01. 11:08
Medgyessy Péter
Medgyessy Péter
Index

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

„Mire számít az európai parlamenti választáson, van mitől tartania a Fidesznek?

Az európai parlamenti választás egy nagy mintás közvélemény-kutatás, ezért ebből messzemenő következtetéseket a magyar belpolitika jövőjéről nehéz levonni. A mai ismeretem szerint a Fidesz–KDNP-koalíció valószínűleg kevesebb szavazatra számíthat, mint az előző EP-választáson, miközben helyet követel magának egy új tényező, a Magyar Péter-féle Tisza Párt. Meglepő dolgok is történhetnek, a Tisza Párt részéről már két mandátum sem számítana rossznak, de ma azt sem zárom ki, hogy négy képviselőjük legyen. Egyik-másik párt eljelentéktelenedhet, de feltehetően az erőszakosan nyomuló, jól szervezett Demokratikus Koalíció meg tudja őrizni pozícióját.

A Demokratikus Koalíció szövetségben indul a választáson az MSZP-vel és a Párbeszéddel. Helyes lépésnek tartja az együttműködést?

A Demokratikus Koalíció sok kacskaringó ellenére az alapirányát tekintve baloldali párt. Az, hogy egy baloldali párt egy másik baloldali párttal összefog, és kiegészülnek egy harmadik, kis szerveződéssel, ami alapvetően szintén balliberális irányt képvisel, természetes folyamat, nem látok benne kivetnivalót. Nyilván az MSZP szempontjából van egy olyan kockázata a szoros szövetségnek, hogy a Demokratikus Koalíció felfalhatja a pártot.

Ezt is ajánljuk a témában

Az MSZP vezetői kérnek öntől tanácsokat, kikérik a véleményét?

Régebben kíváncsiak voltak a véleményemre, mostanában nem kérdeztek, de nem is tudnék sok jót mondani.

Orbán Viktorral szokott beszélgetni?

Néha beszélgetünk, de csak véletlenszerűen. Azt hiszem, van egyfajta kölcsönös tisztelet, vagy akár elismerés egymás irányába köztünk, de a miniszterelnök természetesen nem kéri ki a véleményemet.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. május 02. 13:35
Már nincsen mit.
but-head
2024. május 02. 11:00
"... kockázata a szövetségnek, hogy a DK felfalhatja ..." Kockázat ??????? Ez folyik tényszerűen !!!!!!!! 2011 óta ! Ennyike.
akiaki
2024. május 02. 10:40
Petya! a spanyol nyaralók jól működnek?
cicologus
2024. május 01. 22:00
már rég felfalta .d209
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!