Tovább hazudnak

2022. december 07. 11:41

Tegnap este a kormány hiába fogta a szankciókra az ársapka eltörlését, valójában ez nem volt más, mint egy beismerés.

2022. december 07. 11:41
null
Márki-Zay Péter
Facebook

„Tegnap este a kormány hiába fogta a szankciókra az ársapka eltörlését, valójában ez nem volt más, mint egy beismerés. Beismerése annak, hogy képtelen kezelni a válságot. Matolcsy György után a Fidesz is színt vallott, hogy az általuk kijelölt út járhatatlan. Gulyás Gergely a tegnapi kormányinfót lényegében végighazudta, hiszen igyekezett ismételten a saját felelősségüket a szankciókra hárítani. Egyet felejt el a miniszter úr, hogy a tegnapi retorikájukban azért több ellentmondást is van:

  1. A kormány szerint az üzemanyaghiányt a szankciók okozzák. Szeretném megkérdezni, hogy akkor más európai országokban miért nincsen hiány? Rájuk nem hatnak a szankciók?
  2. Eddig az volt a kormány mondása, hogy Orbán Viktor nem szavazta meg a szankciókat és azok alól mi mentességet kaptunk. Tehát akkor egy nem létező szankció okozza az üzemanyaghiányt Magyarországon? Ugyanis az olajembargó alól Magyarország valóban teljes mentességet kapott az EU-tól.
  3. Tisztán kellene látnunk abban is, hogy mi a MOL felelőssége az üzemanyaghiányban. Vajon a MOL az üzemanyaghiány kialakulása során melyiket választotta? A magyar lakossági igények kiszolgálását vagy az extraprofitot? Vajon a finomítók kapacitását az extraprofitot termelő bérfinomításra használták fel, vagy pedig a hazai üzemanyagigények kiszolgálására? Talán ez is megérne egy misét, hogy valóban tisztán lássunk.

A kormánynak most lépnie kell. Eddig azzal hitegettek minket, hogy a kormány megvédi a magyar embereket. Az új benzináraknak köszönhetően a kormány ismét extra bevételekre fog szert tenni a jövedéki adóból. A jövedéki adó csökkentésével, azonban mérsékelni lehet a lakosság terheit. Ha ezt a kormány nem lépi meg, akkor egyértelművé válik, hogy a magyarok nekik csak a szavak szintjén fontosak, és csak addig, amíg a voksukat rájuk adják. Szóval tisztelt magyar kormány, itt a lehetőség a jövedéki adó csökkentésével bizonyítani, hogy önöknek tényleg fontosak a magyar emberek!”

Bődületes kockázatot vállal Európa - Hernádi Zsolt a Mandinernek

„Az orosz agressziót nem nézhetjük tétlenül, de az eszközök mintha nem lennének végiggondolva" - mondja a Mandinernek adott címlapinterjúban Hernádi Zsolt. A Mol elnök-vezérigazgatójával készült interjúnkat lejjebb görgetve olvashatja el. Az EU-s szankciókról szólva a Mol elnök-vezérigazgatója a Mandinernek úgy fogalmazott: a politikai számítás felülírta a gazdasági racionalitást, a túlélési ösztönt.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 08. 15:15
Hol van az olcsó orosz olaj? Eltűnt..:)
mer-kell
2022. december 08. 10:49
NEVE SENKI!
cinkegolyó
2022. december 08. 09:01
Magadról nyilatkoztál, ugye Maki?
Most80
2022. december 07. 22:33
Ez a Márki akárki is milyen furcsán köszöni meg a hatósági áras üzemanyagot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!