Hatalmas magyar siker az EP-ben: az Európai Parlament elutasította a klímadóról szóló javaslatot!

2022. június 08. 16:52

Az átállás költségét nem a magyar és európai polgárokkal, hanem a nagy szennyezőkkel kell megfizettetni.

2022. június 08. 16:52
null
Tóth Edina
Facebook

„Hatalmas magyar siker az EP-ben: az Európai Parlament elutasította a klímadóról szóló javaslatot!

Az Európai Parlament a mai napon szavazott az »Irány az 55%« (Fit for 55) klíma- és energia csomagról. Brüsszel az EU károsanyag-kibocsátás kereskedelmi rendszer felülvizsgálata révén többek között egy klímaadó bevezetését javasolta, amelyet az Parlament jelentős többsége elutasított, s ez által megállította az ehhez kapcsolódó jogalkotási munkát a karbonvámokról valamint az klímaalapról is. A szavazás eredménye jelentős siker a Fidesz európai parlamenti képviselői szerint számára, akik mindvégig következetesen harcoltak a lakosságra és a közlekedésre kiterjesztendő klímaadó ellen, elsősorban annak rezsiár felhajtó hatása miatt.

A szavazás eredménye világosan mutatja, hogy a klímacsomag több sebből vérzik, s nem sikerült sem politikai sem társadalmi támogatottságot a javaslat mellé állítani. Sajnálatos Brüsszel újabb átgondolatlan és felelőtlen, a józan észnek ellentmondó klímapolitikai intézkedési terve a polgárokra, családokra terhelte volna a zöldítés árát, ez pedig elfogadhatatlan lett volna számunkra.

Továbbra is azért fogunk küzdeni, hogy ez a javaslat ne legyen elfogadva! Elhivatottak vagyunk a zöld átállás, mint közös cél mellett, de nem mindenáron. Álláspontunk világos: az átállás költségét nem a magyar és európai polgárokkal, hanem a nagy szennyezőkkel kell megfizettetni a zöld átállás árát. Megyünk tovább a megkezdett úton és meg fogjuk akadályozni, hogy az uniós szabályozásból eredő többletterheket a magyar polgárokra hárítsák!”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2022. június 09. 16:27
Attól félek, a szavazás után 5 perccel már azon agyaltak miként lehetne kijátszani azt amit 5 perce megszavaztak.
obsitos0
2022. június 09. 16:05
Mindenképpen köszönjük ! Sajnos a lakosság nagy része (nem a nagyobbik!) még nem igazán érti, mi a jó saját magának, másik lapon (ATV) 61 % szavazott úgy, hogy szűnjön meg az üzemanyagok kettős árazása !!! Tehát erővel többet akarnak fizetni.
kulszek
2022. június 09. 00:20
Gratulálok! Szép eredmény! De minden cikkjének szövegében több hiba is van. Talán nem kellene elsietni, vagy más valakire kellene bízni....
A közösség tagjaként
2022. június 08. 22:26
Milyen hitelből és minek átállni? mik vagyunk mi románok? Jó az a szénalapú energia, abban van kraft meg vitamin, és az egész klíma mizéria egy felfújt műbalhé, csak arra jó hogy hamarabb nyomorba döntse a világot ahhoz képest mintha tényleg kifogyna a fosszilis tüzelő vagy mintha tényleg olyan káros és nagymértékű lenne a klímaváltózás. Baromság az egész!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!