Uber helyett magyar Ugar

2016. július 15. 14:32

Mi meg addig is kicsit megint rosszabbul élünk. Uber helyett magyar Ugar.

2016. július 15. 14:32
Vargha Péter Simon
Guruló Hordó

„Összefoglalva: sokan veszítünk, kevesen nyernek, business as usual. Olyan ez, mint a lottó – csak jobban ki lehet számolni, hogy ki fog nyerni.

Persze az Uber sok helyen ütközik hasonló ellenállásba, és több más EU országban is próbálták korlátozni a működését - de leginkább csak az UberPop szolgáltatást. Ugyanakkor a szél mintha fordulni kezdene, az EU bizottság nemrég egy támogató nyilatkozatot adott ki, és pédául a cég visszatért Spanyolországba.

Mi most mondhatnánk egy naugyét, de bárcsak ne lett volna igazunk. Már 2013-ban ezt írtam itt a blogon: „Nagyon optimista se lennék azonban abban, hogy új, modern, olcsóbb szolgáltatók jelennek meg a piacon: a rendelet azt sejteti, hogy kevesek keresztül tudják vinni az akaratukat. Ez pedig eltántorítja azokat, akik versenyezni próbálnának velük.”

Az Uber megpróbálta, most nem jött be. Sebaj, az idő hosszú távon nekik dolgozik. Mi meg addig is kicsit megint rosszabbul élünk. Uber helyett magyar Ugar.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2016. július 16. 09:48
"Uber helyett magyar Ugar." ...meg francia ugar, meg angol ugar, meg német ugar...stb. Ja, meg egy zsidó megmondóember. (Ez vagy te.)
smarton
2016. július 16. 09:25
Menj haza Izrealbe, ott biztosan van Uber...
atila68
2016. július 16. 02:56
hungarofób gyökér e vagy?
Szúnyog
2016. július 15. 18:23
Mintha ez az erősen fajtajelleges nem értené miről van szó. Elmehet a picsába a kis taknya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!