Mi értelme van még Paks II-nek?

2015. december 30. 16:25

A rezsicsökkentés zálogának hirdetett Paks II-t vissza kell majd fogni, mert az általa termeltnél olcsóbban vehetünk majd áramot! Csúcsidőben! A beruházó ezen a ponton elszólta magát.

2015. december 30. 16:25
Perger András
Kettős Mérce

„A hatástanulmány hiányosságai, legalább részben, az eljáró hatóságnak, a Baranya Megyei Kormányhivatalnak is feltűntek, ezért hiánypótlást kértek a beruházótól: egyebek mellett a hűtés problémakörét forszírozták. A tervek ugyanis arról szólnak, hogy Paks mostani négy reaktorán felül a két új blokk hulladékhőjét is a Dunába vezetik majd el. A hivatal munkatársai azt kérdezték, hogy a Duna akkor is el tudja-e vezetni a jelenleginél több mint kétszer annyi hulladékhőt, amikor alacsony a vízállás és viszonylag magas a folyó hőmérséklete. Tudni akarták azt is, hogy milyen intézkedéseket vezetnének be arra az esetre, ha a Duna túlmelegedésével fenyegető helyzet állna elő.

Paks II válaszában meglepődve olvastuk, hogy milyen remek huszárvágással oldanák meg a problémát:

»A tervezett új blokkok menetrendtartásra is alkalmasak lesznek, ezért a nyári csúcsidőben a megújulók bekapcsolódása vagy a csúcsidőszakra lekötött kedvező áru (sic!) import következtében nagy valószínűséggel csak részterheléssel fognak üzemelni, így a Duna hőterhelése szempontjából is egy (sic!) kedvezőbb helyzet alakul ki.«

Magyarul: az egyszerre üzemelő hat blokk hűtése végeredményben azért nem jelent majd problémát, mert nyáron letekerjük az atomerőművet, és helyette megújuló forrásból származó áramot csatornázunk be, vagy olcsó importáramot vásárolunk.

Aki nem hinne a szemének, annak még egyszer: a rezsicsökkentés zálogának hirdetett Paks II-t vissza kell majd fogni, mert az általa termeltnél olcsóbban vehetünk majd áramot! Csúcsidőben!

Nyugodtan vehetjük úgy, hogy a beruházó ezen a ponton elszólta magát: tisztában van vele, hogy Paks II, minden ígérgetés ellenére drágán fog termelni.

 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 508 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2016. január 02. 11:11
"erkölcstelen dolog" - ez elég hamisan hangzik a Budaik, Bitayk, Fazekasok stb. világában: "4.cikk (1) Az országgyűlési képviselők jogai és kötelezettségei egyenlők, tevékenységüket a köz érdekében végzik, e tekintetben nem utasíthatók."
Valodi
2016. január 01. 11:44
... lehet, hogy rosszul fogalmaztam - van hivatalos (kormány)média és van hiteles média, amit a szereplői hitelesítenek, mint pl. ez is: https://www.facebook.com/atlatszo.hu/videos/930303517039165/
áfonya
2016. január 01. 02:17
PAKS II MEGÉPÍTÉSE IGEN JÓ BEFEKTETÉS ,EURA NE TÁMASZKODJUNK MERT A NYUGATI TŐKÉS ORSZÁGOK AZ EU MEGZSAROLJÁK A RÁSZORULÓ ORSZÁGOKAT.(LÁTJUK MERKEL PRÓBÁLKOZOTT ZSAROLÁSSAL A BETOLAKODÓK BEFOGADÁSA ÜGYÉBEN). MAGYARORSZÁG ÖNÁLLÓAN MAGÁNAK MEGTERMELI A HIÁNYT ,SŐT MI ADHATUNK EL MÁS ORSZÁGOKNAK ENERGIÁT A GAZDASÁGOT ÉLÉNKÍTI. AZT MEG TUDJUK HOGY BALLIBSIK MAGYARORSZÁG KIRABLÁSÁBAN SEGÍTI A NYUGATI TŐKÉS ORSZÁGOKAT,EZÉRT TILTAKOZNAK MINDEN OLYAN ÖTLET ELLEN AMI NEM TŐKÉSEK ZSEBEIT TÖMI.MERT A TŐKÉSEK CSAK AKKOR ÁLLNAK AZ MSZP DK MELLÉ TÁMOGATÓNAK AMIRE RÁ SZORULNAK HA AZ ORSZÁGUNKAT KIRABOLHATJÁK KIFOSZTHATJÁK.MAGYAR NÉP ELLENSÉGEI.
áfonya
2016. január 01. 02:00
HAZÁNKBAN MEGÉPÍTETT ENERGIA FORRÁS AZ ORSZÁGUNK GAZDASÁGÁT GYARAPÍTJA ,MAGYAR GAZDASÁGOT NEM SZOLGÁLTATJUK KI A KÜLFÖLDI PÉNZÉHES MULTIKNAK,SENKI NE HIGGYE HOGY A KÜLFÖLDI ENERGIA OLCSÓBB,NÉMETORSZÁGBA BEÁRAMLÓ BETOLAKODÓK A NÉMET GAZDASÁGOT RONTJA RÁSZORULNAK KÜLFÖLDNEK ADOTT ENERGIA ÁRAK EMELÉSÉRE. PAKSI ERŐMŰ ÉPÍTÉSE KÖRÜLI MSZPS DKS CIRKUSZ HASONLÍT A MAGYAR FÖLDBEN LÉVŐ KÜLFÖLDI TULAJDONBAN VOLT GÁZTÁROLÓK (MSZP ELADTA) VISSZA VÁSÁRLÁSÁHOZ.MSZP DK BALLIBSIK ESZEVESZTETTEN TILTAKOZTAK AZ ORSZÁG FÖLDJÉBEN LÉVŐ TÁROLÓKAT BÉRELJÜK EZEN KERESZTÜL A KÜLFÖLDIEK KIZSÁKMÁNYOLNAK MINKET.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!