A Sorsok Háza csak konszenzussal valósulhat meg

2014. október 04. 12:27

A magyar jobboldal szellemi hátterének, támogatóinak is tudomásul kell venni azt, hogy a kormány nem konfliktusra, hanem konszenzusra törekszik a magyarországi zsidó közösségekkel. A Sorsok Háza csak konszenzussal valósulhat meg, mi nem akarunk háborúzni.

2014. október 04. 12:27
Lázár János
Lázár János
Fejér Megyei Hírlap

–- Schmidt Mária, a Terror Háza múzeum főigazgatója a Sorsok Háza kapcsán bírálta önt: szerinte önnek semmit sem jelentenek a jobboldali értékek.

–- A magyar jobboldal szellemi hátterének, támogatóinak is tudomásul kell venni azt, hogy a kormány nem konfliktusra, hanem konszenzusra törekszik a magyarországi zsidó közösségekkel. A Sorsok Háza csak konszenzussal valósulhat meg, mi nem akarunk háborúzni.

(...)

–- Az ókor után térjünk vissza a mába! A szolgáltató állam felépítése a kormányzat célja. Melyek lesznek ennek konkrét lépései?

–- A magyar államnak versenykörülmények között kell megjelennie az egyetemes szolgáltatók piacán. Ha ezt nonprofit jelleggel tesszük, akkor tartósan a jelenleginél is alacsonyabb szinten lesz tartható a rezsi költsége. Úgy építünk fel gáz-, áram- és távhőszolgáltatót, hogy piaci versenyben megverve a jelenlegi szereplőket, hosszú távon is olcsón tudjunk szolgáltatást biztosítani az embereknek. Az ország versenyképessége egyébként azon is múlik, hogy az ipar számára olcsó gázt és olcsó áramot tudjunk biztosítani. Az Első Nemzeti Közműszolgáltató létrehozásáról tájékoztató kampányt szervezünk. A rendszert egyébként úgy kell elképzelnünk, mint egy „fapados” közszolgáltatót, amely az állam eszközeit is megpróbálja igénybe venni.

–- Egy másik témakör: a hazai titkosszolgálatok tudnak arról, hogy magyarok harcolnak az Iszlám Állam fegyvereseinek soraiban?

–- Magyarország részben az Iszlám Állam tevékenysége, részben az orosz-ukrán konfliktus miatt is fokozottan ügyel a belbiztonságára. Hiszen a magyar titkosszolgálatoknak az a feladata, hogy az állampolgárokat minden körülmények között megvédjék a határokon belül és azokon kívül is. A szélsőséges csoportok térhódítása a Balkánon realitás. A titkosszolgálatok számára fontos szempont, hogy mindez ne kerülje el a figyelmüket. Továbbá követniük kell azt is, ha magyar állampolgárok csatlakoznak ilyen szervezetekhez. Ezt kiemelten kezeljük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. október 05. 19:57
A magyarok és a zsidók között sohasem volt és sohasem lesz egyetértés.
hátakkor
2014. október 05. 11:43
A konszenzus a legjobb bénító eszköz, felhívás a szabotálásra. Főleg ha eleve tudható a felekről , hogy hajlamosak erre.
Agricola
2014. október 05. 10:08
"A Sorsok Háza csak konszenzussal valósulhat meg, mi nem akarunk háborúzni." Azaz vétójogot adott a magyarországi zsidó közösségeknek. Lázár pedig eljátszhatja a a magyarországi zsidó közösségek strómanjának szerepét. "stróman" (főnév): Mást képviselő üzletember, aki a ténylegesen ténykedő személy leplezésére a nevét adja üzlethez, vállalkozáshoz. Egyes jogok vagy kötelezettségek elvállalásával látszólag a saját nevében jár el, valójában azonban csak más számára végezi ezt.
Brigadéros
2014. október 04. 23:11
A konszenzust nem kéne a Lázárnak összekevernie a kapitulációval... :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!