Paks Hungarica

2014. január 16. 08:07

Jó lenne, hinni, hogy a keleti nyitás azt jelenti, hogy a piacunkat nyitjuk meg – és nem a lábunkat tesszük szét.

2014. január 16. 08:07
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Tehát marad a függőség – amit viszont lehet ügyesen, és lehet bénán kezelni. Az elmúlt két évtizedben inkább az utóbbira láttunk példát, s egyelőre csak remélni lehet, hogy Orbánék ezúttal inkább az előbbi felé tettek egy lépést.

Persze lehet trollkodni a Fidesz korábbi (amúgy tényleg végtelenül ostoba) oroszellenes kirohanásain. Meg is érdemlik a savazást: tetszettek volna nem atlanti monomániásoknak lenni annak idején. Ám a köpönyegforgatás igazi fekete öves mesterei azok a balliberális újságírók, akik '89 óta ájult áhítattal fogadták a multik, vagy az izraeli befektetők hazai beruházásait, és primitív demagógiának, kódolt antiszemitizmusnak bélyegeztek minden aggodalmat - most pedig azt hörgik, hogy »Orbán eladta az országot az oroszoknak«. Mert Putyin gonosz, homofób, fasiszta diktátor, vele még üzletelni is sátánizmus, ellentétben a mélyen elkötelezett demokratikus nyugati, vagy közel-keleti cégekkel, akikkel egyenesen megtiszteltetés tárgyalni.

Engem ebben az egész történetben igazán egy dolog zavar – az viszont nagyon. A magyar kormányfő és az orosz elnök ezt az egész bizniszt úgy boltolták le, mintha Viktor vett volna egy házi reaktort Vlagyimirtől a felcsúti családi fészekbe. Ekkora volumenű befektetésről – és pláne ilyen irgalmatlan mennyiségű hitel felvételéről – egy felelős politikus nem dönthet a nyilvánosság teljes kizárásával, és az Országgyűlés felhatalmazása nélkül. Persze a kétharmados kormánytöbbség a paksi erőmű azonnali elbontását is megszavazná, ha a Vezénylő Tábornok ezt adná ukázba, de azért mégis csak ez volna a dolgok normális rendje. Meg talán nem ártott volna egy nemzetközi tender – amit valószínűleg úgyis az oroszok nyertek volna meg.

De mégis: jó lenne, hinni, hogy a keleti nyitás azt jelenti, hogy a piacunkat nyitjuk meg – és nem a lábunkat tesszük szét...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
várúr
2014. január 16. 12:44
"Jó lenne hinni" hogy Balogh valami érdemit is megfogalmaz. Csapkod ide-oda, hümmög, "leboltolt bizniszről" fecseg. Hát hogyne, a parlamentben csupa atomszakértő ül. A népszavazást is atomszakértőknek írják ki. Lábai széttevését Balogh újdondász kedves hölgyismerősének javasolja. Ennyi.
DrFülig Jimmy
2014. január 16. 12:32
Idióta jobbereket rendesen palira vette vitya a KGB kreatúra,lassan ébredeznek az éberkómájukból ma már a körömletépő KGB répa lóg ki az arcukból!Ide jut akinek hite szerint minden eszköz megengedett a komcsik ellen,a végén farba akasztja 1 KGB kreatúra.
mustarharmas
2014. január 16. 12:31
Balogh gábor megint jókat írt....
puszika
2014. január 16. 11:38
Balogh Gábor! Van egy tanácsom.Inkább folytasd holnap,ma már elég ostoba voltál!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!