Az orosz elitet kirabolják

2013. március 26. 14:21

Putyin így cserbenhagyja saját elitjét, az orosz felső tízezret. Nekik már nem jut mentőcsónak, ott süllyed el a vagyonuk számolatlanul Cipruson.

2013. március 26. 14:21
Deák András
Komment.hu

„De az már hogy nézne ki, hogy három hónapja Putyin még meg akarta adóztatni a kimenekített vagyonokat, vissza akarta azokat szerezni, most pedig az adófizetők pénzét költené rájuk? Az a minimum, hogy veszni hagyja őket. Különben oda a korrupcióbeszéd, a »offshore-talanítás« mítosza, kiderül, hogy a király meztelen. Nagyon is nyilvánvaló lenne a váltás és nagyon is nyilvánvaló, hogy kik mellé állt maga Putyin.

Lehetett volna persze próbálkozni valamilyen stratégiai köntösbe burkolni ezt az egészet, valahogyan megmagyarázni, hogy ez nem is segély, hanem vesznek ott valamit. Például pár bizonytalan értékű gázmezőt. De ehhez kevés volt az idő és túlságosan nyilvánossá vált maga az ügy, nem nagyon lehetett volna belőle jól kijönni. A bejelentések a bennragadt költségvetési pénzekről - ami ha igaz, csak még abszurdabbá teszi a helyzetet - is inkább csak a korábbi támogatást magyarázó, kommunikációs kimenekülést segítették.

Persze Putyin így cserbenhagyja saját elitjét, az orosz felső tízezret. Nekik már nem jut mentőcsónak, ott süllyed el a vagyonuk számolatlanul Cipruson. Kirabolják őket, és nem számíthatnak a Kreml védelmére. Gyengeséget mutat, képtelen képviselni az ő érdekeiket, ami miatt lojalitásuk talán még inkább megkérdőjeleződik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
basatu
2013. március 26. 20:23
No-no fehér ember nem felejt,azaz Putyin meglépi azt amit kell ,idő és alkalom kérdése!
Berecskereki
2013. március 26. 18:51
A ciprusi válság szerintem nincs megoldva. Oroszország válaszlépése pedig ezután fog következni, mert a fekete leves még hátravan. Továbbra is az a véleményem, az unió stratégiai és taktikai hibát vétett, amikor elindította a megoldás keresést és megtette az első javaslatát.
botto
2013. március 26. 17:58
De amugy maga kuszaszem is elismerte Bajnait: http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/ Részletesen: http://www.parlament.hu/irom39/01062/adatok/altind.pdf Jó olvasást.
CzudarMiska
2013. március 26. 16:53
Jaj,Deák eftárs! Nem látod át a dolgot kellő mélységekig. Ne féltsd te Putyint,sem az oroszországi milliárdosokat! Lehet,hogy most buktak egy keveset,de sebaj.Gondold végig,mennyit loptak a magyarországi mágnások a huszonegynéhány év alatt. Mennyit lophattak amazok a gazdag Oroszországban? Azt hiszem,hogy egy oroszországi milliárdosnál mi Ferink még ajtónálló sem lehetne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!