Rákapcsolt az Eb előtt: Gulácsi Péter lett a Bundesliga legjobb kapusa

2024. május 02. 13:55

Parádés áprilist zárt a német Bundesligában szereplő RB Leipzig, a tarolás után már a dobogót ostromolják.

2024. május 02. 13:55
21 May 2022, Berlin: Soccer: DFB Cup, SC Freiburg - RB Leipzig, Final, at Olympiastadion, Leipzig's Willi Orban and goalkeeper Peter Gulacsi (r) celebrate after saving a ball. IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Christian Charisius/dpa (Photo by CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Fotó: Christian Charisius/dpa Picture-Alliance via AFP

Parádés áprilist zárt a német Bundesligában szereplő RB Leipzig, amely a mögöttünk hagyott hónap során mind a négy találkozóját megnyerte a bajnokságban, legutóbb éppen a BL-elődöntős Borussia Dortmund együttesét ütötte ki 4–1-re. A hosszú sérülése után ismét remek formában szereplő Gulácsi Péter mindegyik találkozót végigvédte, a Whoscored szakportál be is választotta a hónap válogatottjába.

Áprilisban egyedül a lipcseiek zártak makulátlan hónapot a ligában, így nem véletlen, hogy Gulácsin kívül négy másik csapattársa is bekerült az álomtizenegybe. Dani Olmo, Xavi Simons, Lois Openda és Benjamin Sesko is büszke lehet az elismerésre.

A jó szereplés a tabellán is megmutatkozik, három fordulóval a zárás előtt a negyedik helyen tanyázik az együttes, amely biztos BL-indulást ér. Mivel az idény meglepetéscsapata, a VfB Stuttgart csak két pontra van, így akár még a dobogót is elcsíphetik Gulácsiék a hajrában.

Ezt is ajánljuk a témában

A Bundesliga-idény után következik a németországi Európa-bajnokság, amely előtt folyamatosak a találgatások, hogy vajon Dibusz Dénes vagy Gulácsi Péter védi a magyar válogatott kapuját. A lipcsei Péter így beszélt a dilemmáról.

„A harmadik Európa-bajnokságomra készülök, és nem titok, szeretnék egy sikeres magyar válogatott hasznos tagja lenni. Tudom, hogy mindenkit az érdekel, hogy vajon Dénes (Dibusz Dénes – a szerk.) vagy én leszek-e az első számú kapus, és bevallom,

ahogy Dénest figyeltem a selejtezők alatt, az alapján, akkor én is őt tettem volna be a kapuba. De most itt vagyok teljes erőmben,

és mivel nagyon jó a kapcsolatunk Dinivel, szerencsére

ezt a döntést nem nekünk, hanem Marco Rossinak kell meghoznia,

aki bizonyosan mindig a válogatott érdekeit fogja szem előtt tartani, amikor választ. Úgyhogy izgatottan várom, hogy újra együtt lehessek otthon a fiúkkal”fogalmazott Gulácsi Péter.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. május 02. 15:28
A mnagukat nemzethynek hazudó huligánok egyik szeme sir, a másik üveg. A magyarbajnok Fradiból egyetlen játékos sem kerül a válogatott alap11-ébe.
v4nmeeg1p3psid
2024. május 02. 14:02
Jé, a ratyireklámrajongó! Ez a bogyókapkodó websilbak még labdába rúg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!