Közel a vb-részvétel – Akadozó kezdéssel is hétgólos győzelmet arattak férfi kéziseink a litvánok ellen

2024. május 09. 19:37

Az olimpiára 12 év után kijutott magyar férfi kézilabda-válogatott idegenben kezdte a világbajnoki kijutásról döntő páros összecsapást.

2024. május 09. 19:37
Tatabánya, 2024. március 17.
Imre Bence a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Portugália mérkőzése után a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 17-én. Olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatott, mivel 30-27-re legyőzte Portugáliát.
MTI/Bodnár Boglárka

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Ahhoz képest, hogy mennyire könnyűnek ígérkezett, meglepően nyögvenyelősen kezdte a litvánok elleni vb-selejtezőt a portugál válogatott bravúros legyőzésével olimpiai kvótát szerző magyar férfi kézilabda-válogatott

A litván nemzeti együttes kellemes emlékeket idézhet a magya kézilabda-válogatott rajongóinak, hiszen a mieienk gólrekorddal, tizenöt gólos különbséggel nyertek ellenük a tavalyi vb-selejtező mérkőzésen. 

„Tavaly az első meccsen tizenöt góllal nyertünk, és különösen tetszett, hogy védekezésben nagyon jól kezdtünk, negyedóra után elléptünk, utána lényegesen könnyebb volt a dolgunk. A visszavágónak fiatal játékosokkal mentünk neki, mert a kijutás már megvolt, és úgy éreztem, ideje bevetni őket. Most megnehezíti a dolgunkat, hogy azóta edzőt váltottak, így csak a finnek elleni selejtezőjüket tudtuk elemezni, hogy lássuk, az új stábbal mi változott, és valószínűleg több idejük is volt felkészülni ránk. Szinte ugyanazzal a kerettel jönnek, az irányító Aidenas Malasinskas a legfontosabb és legtapasztaltabb játékosuk, ha hagyjuk belejönni, meg tudja nehezíteni a dolgunkat.” – mondta a Nemzeti Sportnak Chema Rodríguez, a magyar válogatott szövetségi edzője. 

Ennek ellenére a két csapat közti különbség az első félidőben egyáltalán nem jött ki, egészen a 21. percig döntetlen volt az állás, és a félidő végére is mindössze kétgólos előnyben kerültek a mieink, de ez is csak Bartucz László óriási védéseinek volt köszönhető. 

Ezt is ajánljuk a témában

A második félidőben változott a mérkőzés képe, a magyar csapat egy kicsit összeszedettebb lett, és az iram is nőtt valamelyest, miközben az ellenfél mintha figyelmetlenebbé vált volna, és több szabálytalanságot is elkövettek, egyik-másik két percet is ért nekik, sőt egy könyökösért akár pirosat is adhattak volna a játékvezető hölgyek. 

Szerencsére emberelőnyeinket ki is tudtuk használni, és a játékrész tizedik percében már hatgólosra növeltük az előnyünket, negyedóra után pedig már nyolc gól volt a fórunk, és ezen a meccs végéig mindössze egyet tudtak faragni a litvánok. 

Válogatottunk 33-26-ra nyert, a mérkőzés legjobbjai a 8 gólos Ancsin Gábor és az egész mezőny legjobbjaként 11 gólt szerző Imre Bence voltak, aki a mecss embere címet is megnyerte. 

A visszavágót vasárnap rendezik Veszprémben, és nem valószínű, hogy ez az ellenfél képes lenne megfordítani a selejtező állását, ezért szinte biztos a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Ezt is ajánljuk a témában

Imre Bence a válogatott és a Kiel sztárja lehet

A fiatal szélső előtt nem mindennapi feladatok állnak: olimpiai szereplés, majd ősztől a világ legerősebb bajnokságában a Kiel csapatában kell bizonyítania, hogy rövid időn belül nemzetközi klasszis vált belőle.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­g­­a­­z­­­i n­­­i­­­m­­­f­­o­­m­á­­­n­­­i­­­á­­k­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
röviden
2024. május 09. 20:03
Felháborító volt, ahogy a litvánok politikai demonstrációt csináltak egy sporteseményből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!