Kiderült: ezt mondta Zelenszkij Orbánnak a szerdai telefonbeszélgetésben

2024. május 09. 06:32

Ukrajna uniós csatlakozásáról is szó esett.

2024. május 09. 06:32

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij az X-en posztolt Orbán Viktorral történt telefonos egyeztetéséről, amely során meghívta a magyar kormányfőt a svájci békecsúcsra (amelyen Oroszország nem vesz részt.). A hvg.hu arról ír, hogy az elmúlt 24 órában Zelenszkij több ország állam- és kormányfőjével is tárgyalt ennek kapcsán: a tervek szerint június 15–16-án lenne a békecsúcs, ahol akár 100 ország vezetője is ott lehet. Az ukránok Oroszországot nem hívják meg, Kínának viszont szerepet adnának a béketerv kidolgozásában. 

Zelenszkij most hangsúlyozza: fontos országa számára a magyar álláspont.

Hozzátette: hangsúlyozta Orbánnak a beszélgetés során, hogy Ukrajna számára fontos a Magyarországgal való jószomszédi viszony, valamint a kereskedelmi, energetikai és logisztikai együttműködés növelése. Kiderült, hogy 

megegyeztek Orbánnal a kétoldalú konzultációk folytatásáról. 

Ukrajna uniós csatlakozásáról is szó esett, tudjuk meg, amelyről az ukrán elnök azt gondolja, hogy mindkét ország érdekeit szolgálná, a bejegyzésből azonban 

nem derült ki, hogy a kormányfő elfogadta-e az ukrán elnök meghívását.

Íme, Zelenszkij posztja:

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­g­­a­­­z­i n­i­­m­­­f­­­o­­m­­­á­n­­­i­­á­­­k­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
2024. május 11. 22:54 Szerkesztve
Még egy ilyen idióta bagázst ez kb olyan hogy én és a haverjaim elmegyünk a kocsmába, de majd az akivel fasírtba vagyunk az meg kifizeti a számlát. hallgattassék meg a másik fél is!
alexandrosz-2
2024. május 09. 20:53 Szerkesztve
Csicska hopp! A vétótlan köpcös geci újabb parancsot kapott a zsidó bunkergoblintól, miközben a kárpataljai magyarok legyilkolása, jogfosztása, kirablása tovább folytatódik. A csicska geci jól teljesitett eddig is, hiszen a szavazatával biztosított az eu. a magyarpusztító ukrán geci haverjaiknak a háborújukhoz: - 85+50+5 milliárd eurót, - 13 szankciós csomagot (a 14-et most kotyvasztja a komisszár gazdáiddal), - sok tucat szankcióhosszabbítást (a 14-en most ügyködnek az aljas gecik), 6 havonta, - a magyarok pénzén áramot, gázt, üzemanyagot, gyógyszert, kötszert, gyógykezelést, üdültetést. Ráadásként a magyargyűlölő aljas hohol bandából naponta tízezreket "menekültekként" pénzeltek, etettek. Megszavazott mindent nekik a vètótlan köpcös geci csicska. Mindent is. A vámmentes, korlátozásmentes ukrán exportot, a magyar mezőgazdaság, méhészek tönkretételét is. Mi volt az új zsidó parancs? Nem azt kell figyelni, amit a zsideszes gecik hazudoznak, hanem azt, amit csinálnak!
KBA98
2024. május 09. 17:23
Konzultálni lehet, de semmi más nem opció!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!