A spanyol kormány mindenáron kiszúrna Magyarországgal – a dolgozók félnek

2024. május 08. 10:39

A Talgo munkavállalói attól tartanak, hogy a spanyol kormány megakadályozza az évszázad magyar felvásárlási üzletét, miközben nem tud alternatív ajánlatot biztosítani.

2024. május 08. 10:39
null

Nyitókép: AFP/Josep Lago

Továbbra sem hajlandó meghallgatni a spanyol kormány a Talgo vonatgyártó vállalat dolgozóit képviselő szakszervezeteket – írja az ABC. A lap szerint a munkavállalók azt követelik, hogy megismerhessék az illetékes minisztériumok terveit a cég „megmentésére" vonatkozóan. Ebben az esetben ez annyit jelent, hogy a kormány politikai okokból mindenáron meg akarja akadályozni a magyar Ganz-MaVag által kínált felvásárlási opciót.

A kormány célja, hogy spanyol tulajdonos kezében maradjon a Talgo, ám a dolgozók attól félnek, hogy végül anélkül vétózza meg az üzletet, hogy alternatív ajánlat érkezne.

A spanyol közlekedési miniszter szerint azért geopolitikai a kérdés, mert egyrészt a Talgo olyan technológiával rendelkezik, amely a balti országok katonai mobilitását érinti, illetve úgy véli, a magyar ajánlattevő a kormányzati háttér miatt orosz és szélsőjobboldali kapcsolatokkal rendelkezik. Sőt, az ország pénzügyminisztere gyakorlatilag arról beszélt, hogy Magyarországot nem tartja európai országnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­­­g­­a­­z­i n­­i­m­f­­­o­­­m­­á­n­­i­­­á­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Grogu
2024. május 08. 14:22
Kis kiegészítés a cikkhez: Azt ugye mindenki tudja, hogy tulajdonképpen az oroszoknak akarjuk megvenni a technikát. Talán ezért nem akarják a spanyolok. Ez valahogy kimaradt az írásból..
Ma is bukik a Zorbán...
2024. május 08. 14:18
Ennek alapján ki kellene tiltani hazánkból az olyan spanyol cégeket, amelyek esetleg nem szégyellnek a prájdon való részvétel mellett uszítani.
Ma is bukik a Zorbán...
2024. május 08. 14:14
A spanyol bolsevik terrorista rezsim inkább kiszúr a saját polgáraival is. Mondjuk, ebben nincs semmi különös, ilyenek az elvtársak: a lopáson és a korrupción kívül csak az emberek sanyargatásához értenek. Szegény Franco tábornok forog a sírjában, hogy mit művel a bolsevista söpredék szeretett hazájában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!