Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

2024. április 24. 20:34

A Magyarországgal általában ellenséges Die Welt olvasói egyre nyitottabbak a háborúval kapcsolatos magyar álláspont iránt, és hálásak, amiért a kormány nem Dél-Koreával vagy az Egyesült Államokkal üzletel a fegyvervásárlások terén, mint például Lengyelország.

2024. április 24. 20:34
Chancellor Scholz visits KSK in Calw

Nyitókép: AFP/DPA/Marijan Murat

Úgy tűnik, a Magyarországgal finoman szólva sem baráti megközelítéssel foglalkozó Die Welt és annak olvasói is egyre nyitottabbak az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos magyar álláspont iránt.

Már az is kisebb meglepetést jelentett, hogy a Welt szerzője publicisztikájában arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki téved, aki Magyarországot és Szlovákiát Oroszország vazallusainak tartja, mert a tetteik mást bizonyítanak – és úgy fest, a meghatározó német lap olvasói is egyetértenek ezzel.

Hálásak lehetünk Magyarországnak és Szlovákiának, amiért intenzíven együttműködnek a hadiiparral foglalkozó német vállalatokkal

– írja egyikük, utalva arra, hogy a Rheinmetall fegyvergyártó óriás például Magyarországon gyártja az új Lynx gyalogsági harci járművét, míg a várpalotai üzemet lőszergyártásra bővítik. A hozzászóló megjegyezte, míg a magyarok az uniós forrásokból német fegyvereket vásárolnak, addig Lengyelország például a beszedett pénzből Dél-Koreával és az Egyesült Államokkal üzletel.

Más arra hívta fel a figyelmet, hogy ezt hívják pragmatikus politikának, míg az egyik Welt-olvasó értetlenkedik, hogy miért is elítélendő, ha egyes országok nem akarják felfegyverezni Ukrajnát, ő pedig személy szerint elítélendőnek tartja, hogy Brüsszel olyan döntéseket hoz, amelyeket a legtöbb uniós ország állampolgárai nem is támogatnak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­ö­­s­­­ ­l­­á­n­­­y­­­o­k­ ­­­v­á­­­r­­n­­a­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Beszélgető
2024. április 25. 09:41
A németek lehet, hogy hálásak, de erősen titkolják... A tetteikben biztosan.
2024. április 25. 06:25 Szerkesztve
Elolvastam a cikket mert kíváncsi voltam a régebbi hozászolások felháborodásán vajon mi az igazság......a cikk írója sehol nem említ hálát legfeljebb valamelyik normális kommentelő lehetet , az írás egyáltalán nem magyar vagy szlovák barát hangnemben íródott...szóval egy kis újságírói csúsztatás...szokás szerint.
EX_Terminator
2024. április 25. 03:34
És a köszönömtől lesz pénz a kasszában!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!