Rendkívüli!

Híres vezető-gyilkosságok, melyek megfordították a világtörténelem menetét

„Rohamosan romlik a helyzet a fronton” – kongatja a vészharangot az ukrán főparancsnok

2024. április 29. 09:34

Olekszandr Szirszkij nem kertelt: törnek előre az oroszok.

2024. április 29. 09:34
null

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztály / AFP

Az ukrán főparancsnok, Olekszandr Szirszkij nem szolgált jó hírekkel – írja a BBC. Az ukrán tiszt szerint több ukrán egységnek is vissza kellett vonulnia Donyeck keleti térségeiből. Noha Ukrajnának megszavazták az Egyesült Államokban a 61 milliárd dolláros újabb segélyt, még sok időt igénybe vehet, amíg a fegyverzet, lőszer megérkezik Ukrajnába, így Oroszország pillanatnyilag – különösen emberállományt tekintve – előnyben van. Ezt próbálják meg kihasználni az oroszok. 

Szirszkij szerint egyre nehezebb a fronton a helyzet, a donyecki védők kénytelenek voltak feladni három falut, és nyugatabbra húzódni. Emellett azonban az orosz fél nyomás alatt tartja az egész, mintegy 1000 kilométeres frontot

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. április 29. 14:50
Minek várják be a ruszkik az amcsik segélyeit? (állítólag az nem nekik jön...)
concrete
2024. április 29. 14:39
B_kanya 2024. április 29. 12:10 "concreteBodzay 2024. április 29. 11:16 Nagyon rafkósok ezek az ukránok. Már a szovjet időkben is előrelátóak voltak, mindent az oroszokra kentek: orosz nyelven tanították nekünk hogy "a Nagy Oroszország kovácsolta frigy (Velikaja Rusz)". Persze vagytok, akik átláttok a szitán. Szegény átvert 56-osok is a ruszkikat küldözgették haza, de ti mindig tudtátok: minden bűn mögött az ukránok állnak. Már 1849-ben is az orosznak álcázott, valójában ukrán cár verte le a szabadságharcot, és a hadifoglyaink is csak átverésből tanulták meg Szibériában a basic ruszki nyelvet. Kedves magyarul jól író B_kanya! Az "egy nép" az egy olyan emberi közösség, amelyik egy népnek tartja magát. Számos nép esetében kérdőjelezik meg ma is kívülről, hogy ők egy nép-e - de hát ez egy tautológia tagadása. Attól egy nép ők, hogy annak tartják magukat. Sem Putyinnak, sem más, akár ukrajnai orosznak sincs valós kompetenciája az ukrán nép kérdésében - csak azoknak, akik a részesei.
lhotx
2024. április 29. 13:06
FOGYÓBAN·A·PÉNZ·STOP
B_kanya
2024. április 29. 12:12
"Jack Reynor 2024. április 29. 09:49 A front hirtelen fog összeomlani. Amennyi ukrán katona maradt, az hamarosan szanaszét fog rohanni," Már így is meg-megrogynak szakaszok, de eddig az ilyen hógolyókból nem lett mindent elsöprő lavina. EDDIG.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!