Német remény: Donald Tusk majd meggyőzi a magyarokat és a szlovákokat

2024. április 23. 11:06

Christoph Heusgen szerint a V4 a demokrácia és a jogállamiság előmozdításának közös vágyából született, az Oroszország elleni harcban pedig fontos, hogy ne szakadjon szét a szövetségi kohézió.

2024. április 23. 11:06

Nyitókép: AFP/Dominika Zarzycka

A Müncheni Biztonsági Konferencia elnöke azt reméli, hogy a V4 legerősebb tagja, a lengyel kormány meg tudja győzni Orbán Viktort és Robert Ficót arról, hogy a V4-eknek össze kell tartaniuk – mondta az SME-nek adott interjúban Christoph Heusgen.

A német politikus szerint ez a formátum a demokrácia és a jogállamiság előmozdításának közös vágyából született, és jó lenne, ha ezeket a törekvéseket nagyobb erőfeszítésekkel vinnék keresztül.

Hozzátette, az Oroszország elleni harcban a szoftver és a hardver egyaránt fontos, a szoftver része pedig a szövetségi kohézió, ezért abban bízik, hogy Donald Tusk lengyel kormányfő képes meggyőzni Magyarországot és Szlovákiát, hogy ne szakítsák szét.

A három ország között egyébként van olyan terület, amelyben erős a szövetség, ám ez pont nem tetszik a németeknek.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:40
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­ö­g­ö­­­s­­­ ­­l­­á­­n­­­y­o­k­ ­v­­á­r­­n­­a­­­k­­­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
Tommaso
2024. április 25. 19:41
40 millió lengyelnek, és 8 millió magyarnak jól működik a memóriája, amikor az országaikat többszer lerohanó, megszálló, gyarmatositó Orosz Birodalom a téma. 2 millió, a hamis orbáni propaganda által megvezetett magyar viszont mintha Alzheimer-kórban szenvedne. Támogatják és segitik azt a Putyint, aki fő céljának az OSTBLOCK ( s benne hazánk) feletti szovjet uralom visszaállitását nevezte meg.
Dunhill67
2024. április 23. 20:26
a V4-ek már a konfliktus első pillanatától fogva háromfelé húztak...most "csak" kétfelé...tuskó itt semmit nem fog elérni
Hohokam
2024. április 23. 17:35
Akkor demokratikus a V4, ha az USA-pincsi németeknek tetszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!