Macron eltökélte magát: magyar recept alapján győzné meg a kínai elnököt

2024. április 30. 19:58

A francia elnök azt szeretné elérni Hszi Csin-pingnél, hogy ösztönözze Putyint az ukrajnai invázió befejezésére.

2024. április 30. 19:58
Emmanuel Macron - Luiz Inacio Lula da Silva meeting in Brasilia

Fotó: Mateus Bonomi/Anadolu via AFP

Mint arról beszámoltunk, a kínai külügyminisztérium felfedte Hszi Csin-ping európai körútjának néhány fontos állomását. A közlemény szerint a kínai elnök először Franciaországba látogat Emmanuel Macron francia köztársasági elnök meghívására május 5-e és 7-e között, majd ezt követően május 7-én és 8-án Szerbiában tartózkodik, majd ezután érkezik 8-án Magyarországra, és május 10-ig itt is marad.

Ezt is ajánljuk a témában

Emmanuel Macron azt reméli, hogy a Franciaországban zajló tárgyalások során sikerül majd meggyőznie Hszi Csin-pinget, hogy ösztönözze Vlagyimir Putyint az ukrajnai invázió befejezésére, emellett kínai befektetéseket vonzana a francia elektromos járművek akkumulátor-iparába – írja a Bloomberg.

Ugye, ismerős a recept? Mind a béke pártjára állás, mind az akkumulátor-iparba történő befektetés esetében a magyarok által bevált megoldást tükrözi.

Ezt is ajánljuk a témában

A francia elnök igyekszik elmélyíteni személyes kapcsolatait kínai kollégájával, Hszi Csin-pinggel, hogy ennek révén hozzájáruljon Oroszország Ukrajna elleni inváziójának megfékezéséhez. Kína hivatalosan semleges félként hivatkozik magára az orosz-ukrán háborúban, Washington azonban továbbra is kongatja a vészharangot, hogy Peking támogatja Moszkva terjeszkedési törekvéseit.

Ezt is ajánljuk a témában

A francia elnök előbb vacsorát ad kínai vendége tiszteletére a párizsi Elysee-palotában, majd tesznek egy kirándulást a Pireneusokba. A látogatás során Macron egy háromoldalú találkozót is kezdeményezett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének társaságában. A kínai elnök egyébként öt év után először utazik az Európai Unióba.

Macron elnök korábban olyan kijelentést is tett, amely nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy nyugati csapatokat küldjön Ukrajnába.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:50
🍓 ️ ­I­­g­a­­z­­­i n­­­i­m­­f­­­o­­m­­­á­­n­i­á­­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
figyelő4322
2024. május 01. 00:21
Macron és magyar recept? A csigazabáló franc elnökre minden magyar dolog úgy ráillik, mint tehénre a gatya... Mellesleg tényleg azt hiszi hogy a kínai elnök vigyázzba vágja magát, hogy teljesítse az ostoba kérését? Már miért is tenné ezt meg? Nem hüle, Kínának megvannak a maga érdekei. Álmodj, álmodj, mikron Bonaparte...
Hohokam
2024. április 30. 22:49
És a szomorú, hogy ebben a nyugat-európai degenerált bagázsban még Macron számít valamennyire intelligens politikusnak.
Martell 2
2024. április 30. 22:29
Menjen Macron a picsába. A pofátlan Ursulának biztos nagyon örülni fog a kínai elnök.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!