Újabb kilenc embert vettek őrizetbe a moszkvai terrortámadás kapcsán

2024. március 29. 13:38

Orosz nyomozók csütörtökön közölték, bizonyítékot találtak arra, hogy a merénylet „ukrán nacionalistákkal” áll kapcsolatban.

2024. március 29. 13:38

Tádzsikisztánban a héten őrizetbe vettek kilenc embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük lehet a krasznogorszki Crocus City Hall kulturális központban múlt pénteken elkövetett tömeges lövöldözéshez, valamint az elkövetőként bejelentkezett militáns iszlamista csoporthoz – jelentette pénteken a Reuters hírügynökség tádzsik biztonsági forrásokra hivatkozva. A tádzsikisztáni állambiztonsági bizottság hétfőn kilenc embert vett őrizetbe Vahdat városában, a gyanúsítottak már a fővárosban, Dusanbéban vannak – közölte a forrás, további részletek ismertetése nélkül.   

A Moszkva melletti koncertterem elleni támadásban 143 ember vesztette életét. 

A vérengzés elkövetésével négy tádzsik állampolgárt vádolnak, őket – négy további gyanúsítottal együtt – a moszkvai hatóságok már előzetes letartóztatásba helyezték. A héten a tádzsik biztonsági szolgálat a fővárosba szállította az Oroszországban elfogott gyanúsítottak családtagjait, hogy orosz nyomozók kikérdezhessék őket. Az Afganisztánnal határos, túlnyomórészt muzulmán vallású, 10 milliós ország nagymértékben függ az Oroszországban dolgozó vendégmunkások pénzátutalásaitól. Saját gazdaságát az 1990-es években polgárháború pusztította el.   

A koncertterem elleni támadás elkövetésének felelősségét az Iszlám Állam szélsőséges dzsihadista szervezet vállalta. 

Amerikai tisztviselőknek olyan értesüléseik vannak, amelyek szerint a merényletet a hálózat afganisztáni ága, az Iszlám Állam-Horaszán Tartomány (ISKP) hajtotta végre. Orosz nyomozók csütörtökön közölték, bizonyítékot találtak arra, hogy a koncertteremben történt merénylet „ukrán nacionalistákkal” áll kapcsolatban, amit az Egyesült Államok azonnal alaptalan propagandaként utasított el. Kijev határozottan cáfolta, hogy köze lenne a koncertterem elleni támadáshoz.

(MTI)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. március 30. 18:30
pénzátutalások bizonyítják, hogy a moszkvai terror elkövetői Ukrajnából érkezett utasításokat követtek A Crocus City Hall elleni terrortámadás gyanúsítottjaitól lefoglalt technikai eszközökben található adatok megerősítik az Ukrajnával való kapcsolatukat – https://magyarnemzet.hu/kulfold/2024/03/az-oroszok-szerint-penzatutalasok-bizonyitjak-hogy-a-moszkvai-terror-elkovetoi-ukrajnabol-erkezett-utasitasokat-kovettek
egy genetikusanalattvaló
2024. március 30. 11:39
"Orosz nyomozók csütörtökön közölték, bizonyítékot találtak arra, hogy a koncertteremben történt merénylet „ukrán nacionalistákkal” áll kapcsolatban, amit az Egyesült Államok azonnal alaptalan propagandaként utasított el. " Egyesült Államok tudja, hiszen az ő jóváhagyásuk nélkül a Zelenszkij rezsim még levegőt sem vehet. Saját akciójuk esetében teljesen nyilvánvaló a tagadás.
falcatus-2
2024. március 29. 21:55
Apró, igazán elnézhető szarvashiba volt a megbízók, tervezők, szervezők, operatív irányítók, végrehajtók részéről, hogy nem tanították meg őket, és nem is kötötték a lelkükre, pláne a szerződésben, hogy a rend és a biztonság kedvéért kötelező folyamatosan allahu akhbart kiabálni, a végén meg felrobbantani a "mentőmellényüket", nehogy lemaradjanak a mennyországba vezető járatról. E nélkül ugyanis nem nyílhat ki SZt. Péter ill. Allah megdícsőülést hozó kapuja. De, Castel úr és szagértő társa A. Bendarzsevszkij biztosan meg tudják majd magyarázni ezt a kis malőrt.
falcatus-2
2024. március 29. 21:52
Marcel de Graaf holland európai parlamenti képviselő elmondta, hogy a Moszkva melletti Crocusban történt terrortámadást Ukrajna tervezte és fizette . Ezt a véleményét ma osztotta meg az X közösségi oldalon. „Több mint 130-an haltak meg Moszkvában egy Ukrajna által tervezett és fizetett terrortámadás következtében. Felesleges a sztori, hogy ez egy Oroszország által „fizetett” propaganda” – írta De Graaf szerint az európaiak figyelmének elterelésével csak a nyugati elit pénzügyi érdekeinek védelmében kénytelenek gyűlölni az oroszokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!