Oroszok pénzeltek EP-képviselőket egy nyomozás szerint

2024. március 29. 13:47

Belga és cseh nyomozók derítették ki.

2024. március 29. 13:47
Row,Of,Eu,Flags,In,Front,Of,The,European,Union

Nyitókép: Getty Images / VanderWolf Images

 

Alexander De Croo belga miniszterelnök szerint uniós törvényhozókat fizettek le az orosz propaganda terjesztéséért – írta a Politico. De Croo csütörtökön azt állította, a héten „szoros együttműködés” alakult ki a belga és a cseh hírszerző szolgálatok között egy orosz propagandahálózat felszámolása érdekében.

„Kiderült például, hogy Oroszország megkeresett, és meg is fizetett egyes európai parlamenti képviselőket, hogy orosz propagandát terjesszenek” – mondta De Croo a belga nemzeti parlamentben a külföldi beavatkozásról folytatott vita során,

anélkül, hogy megnevezte volna az érintetteket.

A belga kormányfő szóvivője a portálnak elmondta, a miniszterelnök a cseh kormánynak a Voice of Europe hírportál szankcionálásáról szóló határozatára utalt, a portál Prága szerint egy oroszbarát befolyásolási művelet része volt.

A cseh külügyminisztérium szerdán aztán bejelentette: szankciókkal sújtotta Viktor Medvedcsuk ukrán oligarchát, Vlagyimir Putyin orosz elnök „szövetségesét”. A közlemény szerint Medvedcsuk „orosz befolyásszerző műveletet” folytatott Csehország területén a Voice of Europe segítségével.

Petr Fiala cseh miniszterelnök úgy fogalmazott, a hatóságok „lecsaptak egy oroszbarát hálózatra”, amely megpróbált egy olyan befolyásszerző műveletet végrehajtani, amely „biztonsági következményekkel” járt volna Csehország és az EU számára.

„Ez a döntés a Cseh Köztársaság biztonsági érdekeit szolgálja, valamint

hozzájárul a közelgő európai parlamenti választások demokratikus jellegének védelméhez”

– tette hozzá a cseh külügyminisztérium. A Voice of Europe honlapja jelenleg nem elérhető, és az X-en (korábban Twitter) lévő fiókja szerda óta nem tett közzé semmit.

Delphine Colard, az Európai Parlament helyettes szóvivője szerint a Parlament jelenleg „vizsgálja a cseh hatóságok megállapításait” a Voice of Europe-ról.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. március 29. 20:02
A ruszki befolyásolásról való hazudozás zsidó know-how, ami az usa-ban màr megbukott. Most eladták másodhasznosításra a csicskáiknak. A mocskos korrupt komisszárok persze a zsidó befolyásolást gondosan tagadják. A zsideszesek és a moslék kèz a kézben itthon is.
bill-murr
2024. március 29. 17:19
A libzsi amcsicskak akik eladtak Europat es vele egyutt a sajat orszagukat is hogy illegalis bevandorlo koszfeszkeket csinaljanak az EU-bol az nem eri el az ingerkuszobuket.
formaegy-2
2024. március 29. 17:14
Belga, cseh............. milyen hiteles ugye? Azt nem nyomozták ki, hogy a rohadt Sorosuk hány milliárddal tömte tele a zsebüket, hogy a terrorista USA érdekeit képviseljék, hogy gerincre vágják Európát, hogy a rohadt terrorista USA háborúját a dolgozó európai emberek pénzéből finanszírozzák, hogy megnyúvasszák ez európai embereket, SŐT! most már ezek a rühes gyilkos "európai tisztviselők" minden gondolkodás nélkül vágóhidra küldenék az európai embereket a rühes, mocskos, gyilkos terrorista USA érdekekért! Na ezek a rühes Soros által lepénzelt belga, és cseh elmennek a kurva anyjukba, és a saját életükkel játszadozzanak, és a rühes vén szipirtyó Soros és brancsának életével aki folyamatosan lefizeti őket! Remélem a jobboldalnak lesz annyi vér a pucájában, hogy összefogva egész Európában szórólap formájában (újság) tájékoztatják az embereket minden aljasságról amit az EB rühes banda, és az USA elkövetett Európa ellen!!!!!! Az ukránokat, hogy a terrorista USA-ért mennek a vágóhidra
Tommaso
2024. március 29. 17:00
A nyomozók szerint.. oroszok pénzeltek magyar EP-képviselőket , hogy a ruszkik álláspontját és érdekeit képviseljék. S mivel a FIDESZ-KORMÁNY pontosan ezt teszi. egyértelmű, hogy Deutsch Tamásékról van szó. a RUBELJOBBOLDAL = Orbán-kormány. Csigorin szerint az amerikaiak penzelik tokkal vonoval egesz Brusszelt, igy a FIDESZ EP-képviselőit is, de téved. Hamis állitását nem is tudta igazolni semmivel. Ellentétben Csigorinnal én több bizonyitékkal is szolgálhatok Orbánék nemzetárulására. Most egyelőre csak kettőt. 1., Orbánnak a Putyin Háborúpárti Pátriárkája melletti vétója. Amivel 30 szövetségesünkkel, a magyar néppel, és saját békevágyával helyezkedett szembe - egyszerre. 2., Háborús helyzetben a hazánk szabadságát védő NATO erősödésének megakadályozása. Ami kizárólag az Orosz Birodalom érdeke (volt).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!