Nagyot megy a nyugati sajtóban, hogy Orbán Viktor „a világ egyik legkorruptabb országának” nevezte Ukrajnát

2023. december 08. 16:11

„Orbán árnyéka a csúcstalálkozóra vetül.”

2023. december 08. 16:11

Orbán Viktor „a világ egyik legkorruptabb országának” nevezte Ukrajnát – számolt be a magyar kormányfő francia lapnak adott interjújáról a Politico. „Magyarország Ukrajna szomszédja... pontosan tudjuk, mi történik” – mondta Orbán Viktor a Le Point francia hírportálnak adott, pénteken megjelent interjújában. „Ukrajna köztudottan a világ egyik legkorruptabb országa. Ez egy vicc!” – mondta.

„Nem hozhatunk olyan döntést, hogy megkezdjük a csatlakozási tárgyalások folyamatát”

 – mondta Orbán.

„Orbán árnyéka a csúcstalálkozóra vetül”, fogalmaztak, ugyanis az EU vezetők azért gyűlnek össze Brüsszelben a jövő héten, hogy jóváhagyják Kijev csatlakozási tárgyalásainak megkezdését az EU-hoz, valamint adjanak Ukrajnának 50 milliárd eurót, egy támogatás formájában. A magyar miniszterelnök pedig egyiket sem támogatja.

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 179 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. december 11. 08:14
Zselé tavaly egy elnöki rendelettel betiltotta a korrupciót. A vizsgálat célja sosem az volt, hogy a gyakorlatot megnézzék. Nekik az a fontos, hogy a lenyúlt pénz tilos-e lenyúlni. Vagyis ha eléggé tilos, akkor nincs is korrupció. Különben is, ők áldozatok. Nekik mindent szabad.
Lajoss
2023. december 10. 16:37
Az orbán-rezsimnél korruptabb képződmény nincs a földön..😢
Mich99
2023. december 10. 11:31
Alexander De Croo belga miniszterelnök sem ért egyet Orbánnal ebben a kérdésben: Belgium korruptabb, mint Ukrajna
Valodi
2023. december 09. 15:39
Az uralkodó család tagjainak a DNS-ében van a "fenntartható alkalmazkodás": "2010 óta az egész ország látja a jövőjét - elkezdtünk hinni abban, képesek vagyunk megváltoztatni a világot, de legalább is a saját világunkat”. (Orbán Viktor) "Egy egész nemzetre, milliókra fogunk hatni, nemcsak Magyarországon, hanem Európában. Nem Felházként, hanem Jézus követőiként” – hangzott el csütörtök éjjel a keresztény ifjúsági szervezet rendezvényén. A szervezet szerint Magyarországon nagyobb és dicsőségesebb dolgok jönnek. Nagyobb, mint az, hogy ezer éve felvette a kereszténységet Magyarország, nagyobb, mint a reformáció. A folyamatok pedig Európára is hatással lesznek." (Orbán Gáspár) Nagypapa meg kuncog a hatvanpuszthay könyvtárterem sarkában: "Az állambiztonság számára különös garancia Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek, a Kádár-rendszer őszinte és megbecsült hívének személye. Társadalmi fejlődésünkről alkotott véleménye következetes kommunista, amely érezhető gyermekei tudati nevelésében is.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!