Merényletet kísérelt meg az Alaska Airlines járatán egy szolgálaton kívüli pilóta

2023. október 23. 19:13

A férfit 83 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolták meg.

2023. október 23. 19:13
null

Egy szolgálaton kívüli pilótát 83 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádoltak meg, miután vasárnap este merényletet kísérelt meg egy utasszállító repülőgépen – olvasható a BBC cikkében. A 44 éves gyanúsított, Joseph David Emerson az Alaska Airlines egyik járatának pilótafülkéjében ült a kapitány és az első tiszt mögött – derül ki a légitársaság közleményéből. A járat a washingtoni Everettből a kaliforniai San Franciscóba tartott, 

80 utassal a fedélzeten.

A légiforgalmi irányítás kommunikációjának felvételén az egyik pilóta azt mondja: „Kihoztuk a pilótafülkéből azt a fickót, aki megpróbálta leállítani a hajtóműveket. Azt hiszem, lecsillapodott” – mondja a pilóta, aki a leszálláskor rendőrségi jelenlétet kért. „Hálásak vagyunk a Horizon járat személyzetének a helyzet professzionális kezeléséért, és nagyra értékeljük vendégeink nyugalmát és türelmét az eset során” – olvasható a légitársaság hivatalos közleményében.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
need-info
2023. október 24. 12:21
Event Horizon.
h040183
2023. október 23. 22:07
„Kihoztuk a pilótafülkéből azt a fickót, aki megpróbálta leállítani a hajtóműveket. Azt hiszem, lecsillapodott” Gondolom közbe azt oridbálta allahu akbar, meg free palestine...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!