Zelenszkij szerint Putyin ölette meg Prigozsint

2023. szeptember 08. 21:27

Szerinte ez ésszerű, de gyenge lépés volt az orosz elnök részéről.

2023. szeptember 08. 21:27
ZELENSZKIJ, Volodimir

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken kijelentette, szerinte Vlagyimir Putyin orosz államfő áll az orosz vezetés ellen fellázadt Wagner zsoldoshadsereget alapító Jevgenyij Prigozsin halála mögött.

Az ukrán elnök ezt egy kijevi konferencián feltett kérdésre válaszul mondta. Szerinte „a tény, hogy (Putyin) megölette Prigozsint, legalábbis mindnyájan ezzel az információval rendelkezünk, és semmi mással, az ésszerű hozzáállásáról tanúskodik, de arról is, hogy az elnök gyenge” – állapította meg.

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Prigozsin augusztusban egy mindmáig feltáratlan repülőgép-szerencsétlenségben halt meg a Wagner legmagasabb rangú vezetőivel együtt. A Kreml hazugságnak nevezte azt a felvetést, hogy Vlagyimir Putyin adott volna utasítást Prigozsin meggyilkolására.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Toms Kalnins

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gasztronauta
2023. szeptember 19. 08:50
Helikopter baleset?
formaegy-2
2023. szeptember 12. 10:12
"Zelenszkij szerint Putyin ölette meg Prigozsint" Ja, meg aranyrudak hullottak az égből. Barom. Viszont te legyilkoltatod az ukrán embereket, gyerekeket a gyilkos terrorista USA érdekekért! Büdös gyilkos korrupt alvilági féreg!
HunCsz
2023. szeptember 09. 08:48
Ördög fajzat szerencsétlen ukránok kiirtoja, aki a BlackRockos gazdák parancsait hajtja végre és a buta, de adott esetben veszélyes kozákokat lecserélteti engedelmes a jövőben termelést végző távol keleti rabszolgázkra. Ezért megy a Ördögök halál tánca az "utolsó ukránig" , de a nagy cél Oroszország felbecsülhetetlen kincseinek elrablása az ősnáci napjainkban megrogyni látszó világkirályság hegemon terrorjáért. És ebbe köpött bele ez a hülye, ripacs Prigozsin a világkirályságnak kellemetlen afrikai lázadások támogatásával. Ezért kellett meghalnia ennek a balféknek. Nem a "putyli" ahogy az itteni melegbáros partizánok hivják
Krupp Skya
2023. szeptember 09. 05:43
Én biztos hiszek azoknak akik a faszukkal zongoráznak, megerőszakolták anyósomat kislánykorában és elvitték nagyapám zsebóráját. Érdekes hogy az izraeli nagykövet ezt nem ítélte el, meg Körmös Bauert, Szamueli Tibi bácsival sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!