Több mint egy évet töltött a föld alatt egy nő, pénteken bújt elő (VIDEÓ)

2023. április 15. 12:56

A mosolyogva előbújt nő szerint „nagyszerű élmény” volt az elvonulás.

2023. április 15. 12:56
null

Teljes elszigeteltségben 500 napot töltött egy föld alatti barlangban egy nő Spanyolországban, egy tudományos kísérlet keretében, írja a life.hu.

Az ötvenéves sportolót, aki egy 70 méteres mélységben levő, dél-spanyolországi barlangban töltötte az elmúlt 500 napot, ahonnan pénteken bújt elő – újságírók és televíziós stábok által övezve.

A spanyol nő széles mosollyal jött felszínre, és röviden egyelőre csak annyit közölt, hogy „nagyszerű élmény” volt az elvonulás. 

Beatriz Flamini hegymászó és barlangkutató 2021 novemberében indított föld alatti kísérletét granadai és almeríai egyetemek kutatói irányították és követték szoros figyelemmel.

A Timecave elnevezésű projekt során Flamini videóra rögzítette tartózkodását a barlangban, de a külvilággal nem tartott semmiféle kapcsolatot az 500 nap alatt. Nem volt nála óra vagy telefon, csak egy laptop, amelyen keresztül ő maga szükség esetén küldhetett jelzéseket, üzeneteket fogadni viszont nem tudott. Természetesen azonban a fizikai és mentális állapotát végig szoros figyelemmel követték fentről.

Flamini 48 éves volt, amikor leereszkedett, most 50, azaz két születésnapját is a föld alatt töltötte.

A tudományos kísérlet egyben világrekord is: Flamini megdöntötte az eddigi csúcstartó, az olasz Christine Lanzoni rekordját, aki 2007-ben 269 napot töltött egy barlangban.

Az 500 napról állítólag hamarosan dokumentumfilm is készül.

Nyitókép: You Tube

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nolen
2023. április 15. 22:45
77 évesen már nem hetvenkedem. Jobb lenne a föld alatt. Egy hűvös pincében, finom borokat kóstolgatni.
Maciapu
2023. április 15. 15:08
Arra lennék kíváncsi, mi vagy ki döntött a lent tartózkodás hosszáról, volt-e egy tól-ig határ? Előre megállapodtak az 500 napban, vagy az kevesebb volt, és a hölgy menet közben hosszabbította? Például így: "Mééég... mééég... mééég... most már elééég!"
síróbohóc
2023. április 15. 14:52
Az a jó ezekben a "ki a faszt érdekel" hírekben, hogy itt jön ki a legjobban, hogy mennyire frusztráltak is vagytok. Egyszerűen imádom! Ennyire nyomorúságos lenne az élet vidéken?
pepu
2023. április 15. 14:28
Ez a feljövetel, kérem szépen, el lett kapkodva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!