Holland cégek ellen nyomoznak az Oroszországgal szembeni uniós szankciók megsértése miatt

2018. május 04. 13:54

Több holland vállalat ellen is nyomozás folyik, amiért a gyanú szerint gépeket és más eszközöket szállítottak a Krím félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő híd építéséhez ezzel megsértve az uniós szankciókat – közölte a hágai ügyészség.

2018. május 04. 13:54

Több holland vállalat ellen is nyomozás folyik, amiért a gyanú szerint az európai uniós szankciók ellenére gépeket és más eszközöket szállítottak a hivatalosan Ukrajnához tartozó, de Oroszország által illegálisan elcsatolt Krím félszigetet az orosz szárazfölddel összekötő híd építéséhez – közölte a hágai ügyészség.

A vádhatóság pénteki tájékoztatása szerint hét cég ellen folyik eljárás Hollandiában, amelyek például cölöpverő gépeket szállítottak a Kercsi-szorosba épülő 19 kilométeres híd építéséhez. Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég arról számolt be, hogy a presztízsberuházásként kezelt közúti és vasúti híd még szeptember vége előtt elkészül.

Az Európai Bíróság korábban kimondta, hogy Oroszország a nemzetközi jog megsértésével csatolta el Ukrajnától a fekete-tengeri félszigetet 2014-ben, a hídépítés pedig ugyancsak sérti Ukrajna területi integritását. A holland ügyészség szerint ezért az is törvénysértésnek számít, ha európai cégek segítik az építkezést.

Az Európai Unió 2014-ben rendelt el büntetőintézkedéseket orosz, illetve oroszbarát ukrán személyek ellen Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi épségének aláásása miatt.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nicolas
2018. május 06. 00:22
A nővéreim árat fizetnek az interneten 128 és 217 euró között óránként. 3 hónapig dolgozik, de a múlt hónapban 28497 eurót ért el, és csak pár óra van az interneten. ez az oldal ... >>>>>>>>>>>> https://goo.gl/yWNPyY
kisgul
2018. május 04. 14:45
Guy Verhofstadt most ugasson jogállamiságról, meg szankciókról!
kispufi
2018. május 04. 14:09
a pénz meg az ő nemlétező szaga. juj, hát szankcióknál, tilalmaknál, embargóknál mi van nagyobb biznisz?
zakar zoltán béla
2018. május 04. 14:04
hihihihiVerdhofi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!