Megépült a világ leghosszabb kötélpályája

2018. február 02. 12:28

A világ leghosszabb, közel három kilométeres átcsúszó kötélpályáját avatták fel az Egyesült Arab Emírségekben.

2018. február 02. 12:28

A világ leghosszabb, 2,83 kilométeres átcsúszó kötélpályáját avatták fel az Egyesült Arab Emírségek részét képező Rász el-Haima emirátusban.

A Guinness-rekordok könyvének képviselője személyesen Ahmed bin Szaud bin Szakr Al Kaszimi sejknek, az emirátus uralkodójának adta át csütörtökön a világrekordot igazoló dokumentumot. A sejk ezután elsőként próbálta ki a tengerszint felett 1680 méterrel kezdődő kötélpályát, amelyen akár 120-150 kilométeres óránkénti sebességgel is száguldhat az ember a csaknem háromperces út alatt.

A szomszédos Abu-Dzabinál és Dubajnál kevésbé ismert Rász el-Haima turizmusfejlesztési hatóságának vezetője szerint a Jebel Jais Flight elnevezésű átcsúszópálya (zipline) óriási lépést jelent a külföldi turisták bevonzására.

Dubajban egyébként nemrég avatták fel a világ leghosszabb városi átcsúszó kötélpályáját, amely a felhőkarcolók között halad. 

Az Egyesült Arab Emírségek több világrekorddal is büszkélkedhet. Dubajban található a világ legmagasabb vegyes használatú felhőkarcolója, a 829 méteres Burdzs Kalifa, valamint a világ legmagasabb, 355 méteres szállodája, a JW Marriott Marquis. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban lévő Capital Gate épület pedig 18 fokos dőlésével a világ „legferdébb”, ember által épített tornya.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2018. február 02. 23:23
Hát ezt sem a közjó kedvéért építették, hanem felvágásból, mint a sípályát.
annamanna
2018. február 02. 13:26
Miért nincs burkában a videóban szereplő arab csaj és hogyhogy dolgozik? A méhe járjon, ne a szája! A kamuzás mélységeire jó példa a csutkahajú dizájner szaúdi főhercegnő, akinek saját vállalkozása van, láthatóan semmi köze a szaúdi wahabita hisztériához, és a nyugatias életmódjából, divatozásából semmi baja sem származik. Ez is egy példa arra, hogy az elit egyáltalán nem tartja magára nézve érvényesnek azokat a problémákat, törvényeket, rendszereket, amiket az elnyomottakra zúdít. Az elit minden módon kihúzza magát ebből, aztán jót röhög az elnyomottak vergődésén. Tehát a hölgyike: http://retikul.hu/2017/11/22/ilyen_egy_nem_mindennapi_divatikon_a_szaudi_hercegno_stilusa# Az elit még Európára is rá akarja kényszeríteni a burkát meg a nők korlátozását, miközben a szaúdi uralkodócsalád magasról tojik rá.
hbond
2018. február 02. 13:19
Nem akarják analfabéta, ingerült, kulturált életet hírből sem ismerő hittársaikkal felemelni országukat. Nem olvasnak Washington Post elemzéseket, nem kérik ki EU-s bürokraták vízióit a jövőről. Nem tudják miből maradnak ki.
Megtalálta
2018. február 02. 12:42
Unalmas erről a sok szarságról olvasni, hogy a gazdag arabok már megint aranyat szarnak. Hozzájuk miért nem mennek a migrik? Gazdagok, jól élnek, hittársak, az élet feléjük láthatóan móka és kacagás. Ide még Bangladesből is bekéredzkednek, Calaisban meg más vársokban táboroznak, a gazdag arabok meg közben hülyegyerekként játszanak, mert nem tudják hova tenni a pénzüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!