Lehet, hogy korszakváltás előtt vagyunk?

2013. április 30. 08:21

Engem csak egy érdekel, hogy miért sikerült úgy több százampernyi ármot befognunk, hogy az általunk ismert fizika törvényei szerint a vezeték, melyben ez az áram cikkázik, még csak fel sem melegszik?

2013. április 30. 08:21
Széles Gábor
Facebook

„Néhány gondolat a világképekről:
- Valamikor a galilei világkép volt a meghatározó.Pl. a tömegvonzást is egyértelműen leirta az enyenlete.Igaz a mai napig nem ismerjük azt, hogy miért is működik a tömegvonzás.
- Aztán jött az einsteini világkép a maga relativitás elméletével és képleteivel.Pl. E=Mszer Cnégyzet.Igaz az élete vége felé maga Einstein is elbizonytalanodott arra vonatkozólag, hogy lehet-e a fénynél negyobb sebesség is.
- Közben jött az elktromosság a maga zsenijeivel.Pl. Marconi, Tesla,stb./Sok ellentmondást tartalmazó kisérleteikkel.Mintha ezen kisérletek egy része a mai napig megmagyarázhatatlan jelenségeket tartalmaznának./
- Aztán jött a Hubble távcső a maga új »viágképével«.Ez még több megmagyarázhatatlan dolgot, energiát/pl.sötét energia/ hozott a felszínre.
- Most ott tartunk, hogy senki nem tudná megmondani, hogy hány fajta energia van illetve mennyit ismerünk.Még azt sem mernék a tudósok megmondani, hogy vajon egy nagy energia tengerben úszik-e a föld vagy hogy hány fajta energia veszi körül a földet illetve ez hányszorosa annak az energiának amire az emberiségnek szüksége van./Teslának vannak bizonyos számításai erre vonatkozólag/
-Mi viszont változatlanul »bütyköljük« a földből kinyerhető energiáinkat./Olaj, gáz, uránium, stb/
-Lehet, hogy egy korszakváltás előtt vagyunk?Amihez persze nem szükséges ismernünk egy új fizikai világképet.Valószínű, hogy majd utólag az utódaink sok mindent megmagyaráznak meg majd azok utódai módosítani is fogják vagy csak zárójelbe teszik.
- Ami mind rendben is van mert a világképünkbe, matematikai tudásunkba jól beleileszkedik a »végtelen« kifejezésünk.Látszik, hogy az agyunk le van határolva a »végtelen« szóval akár a végtelen pici irányában indulunk el a világképünkkel akár pedig a végtelen nagy irányában.
- Nem tudom, hogy annak idején Edison, hogy jött rá , ha az áram útjába izzószálat tesz akkor az felforrósodik és abból fény lesz?De rájött.Aztán azóta ezt már meg tudjuk magyarázni.
-Engem csak egy érdekel, hogy miért sikerült úgy több százampernyi ármot befognunk/a »levegőből«/, számtalanszor és napokon keresztűl ,/ persze mögötte a megfelelő energiát is/, hogy az általunk ismert fizika törvényei szerint a vezeték melyben ez az áram cikkázik még csak fel sem melegszik?
- Itt tartanánk a Gallileinek a gravitációs energia felfedezése óta?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik