95 millió forintos nyereséggel zárta a tavalyi évet az ALTEO

2013. április 30. 09:34

Elfogadta a társaság nemzetközi pénzügyi standardok (IFRS) alapján készült, konszolidált éves beszámolóját az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. hétfői közgyűlése, a cégcsoport 5,5 milliárd forint árbevétellel és 95 millió forint adózott eredménnyel zárta a 2012-es üzleti évét.

Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. közleménye szerint a csoport adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) az előző évhez képest 30 százalékkal, 591 millió forintra nőtt tavaly.

A konszolidált árbevétel 14 százalékkal haladta meg a 2011. évit. Az árbevétel növekedésében fontos szerepe volt a 2012 májusában vásárolt három szélerőmű villamosenergia-termelésének, illetve hozzájárult a villamosenergia-kereskedelmi üzletág bővülése és az értékesített hőenergia árának emelkedése is. A csoport árbevételének 10 százaléka származott villamosenergia-termelésből, 40 százalékot a villamosenergia-kereskedés, 50 százalékot a hőenergia-értékesítés tett ki.

Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Nyrt. vezérigazgatója a közleményben kifejti: elkötelezettek a társaság eszközállományának és értékének további növelése mellett, szem előtt tartva az eredményesség fenntartását is.

A hazai tulajdonban lévő energetikai szolgáltató társaság 2008-ban kezdte meg működését. A társaság részvényei 2010. október 11-én jelentek meg a Budapesti Értéktőzsdén, jelenleg az „A” kategóriában forognak, legutóbbi záróáruk 2200 forint volt április 16-án.

A bejegyzés trackback címe: http://energia.mandiner.hu/trackback/8472