Kőkeményen nekimentek a Kutyapárt elnökének

2024. április 19. 11:17

A Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szombati eseményével kapcsolatban hangsúlyozta, a kábítószer reklámozása bűncselekmény, akkor is, ha kampánynyitó rendezvényen történik.

2024. április 19. 11:17
Kovács Gergely

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Amíg ez a kormány van hatalmon és a jelenlegi drogpolitika az irányadó, a kábítószer fogyasztása, tartása, terjesztése és reklámozása bűncselekmény. Akkor is, ha kampánynyitó rendezvényen történik – írja a Drogkutató Intézet, amely leszögezi, a marihuána is kábítószer. A szervezet arra a hírre reagált hivatalos oldalán, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a marihuána nem hivatalos világnapján, április 20-án spanglitekerő versennyel készül.

Felmerül a kérdés, hogy vajon miért pont ez a dátumi ihlette meg a kábítószer-liberalizáció híveit. Ezen a napon egy másik szélsőség, a neonáci ideológia hívei is ünnepelnek. Ez ugyanis Adolf Hitler születésnapja, és évről évre komoly, akár erőszakba is torkolló felvonulásoknak lehettünk szemtanúi szerte Európában

– írja Téglásy Kristóf, a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatója. Hozzátette, a helyzet ma odáig jutott Magyarországon, hogy egy választáson induló, azaz a közhatalmat megszerezni igyekvő politikai párt nemcsak hogy ezen a napon tervezi kampánynyitó rendezvényét, de nyíltan és egyértelműen rá is játszik a „világnap” szimbolikájára. 

A szakértő megjegyezte, ugyanennek a pártnak az elnöke egy budapesti kerület polgármesteri székéért száll versenybe, ám azt eldönteni, hogy mennyire kontraproduktív egy közhatalmat megszerezni igyekvő politikus számára bűncselekményeket népszerűsíteni, nem a szakma feladata.

Azonban visszafogottan tudjuk elképzelni, hogy ilyen attitűddel a Hegyvidék összes polgára jó szívvel érzi magát képviselve egy marihuánafelhőbe burkolózott polgármester vezetésével

– tette hozzá Téglásy Kristóf.

Az eseményen a Kutyapárt a németországi legalizációval is foglalkozik majd, amiről a Drogkutató Intézetnél azt gondolják, végrehajthatatlan és bukásra van ítélve, ráadásul Magyarországra is veszélyt jelent.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­l­á­­­n­­­y­o­­­k­ ­­­v­á­­­r­­n­­a­­k­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Egyszeriember
2024. április 19. 16:46
Szívjátok csak, az majd rendbe tesz. Az is szégyen, hogy idáig jutottunk: drogos "vicc"pártnak (lassan elérhetnének a poénig - tudniillik, ott vége van a viccnek) valódi szavazatai vannak mindenféle választáson. Ebben minden politikusnak felelőssége van.
nyugalom
2024. április 19. 13:31
A Margit krt mar tele van közössegi ternek kikialtott szervezkedőkkel! Drogillat lengi be este ezeket a helyeket! Pl volt menta, ahol kosz van es koszos, gyanús alakok! Kiknek a pénzeből?
nyugalom
2024. április 19. 13:27
Kamugeri-félék, akik mindenhez is értenek? !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!