Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetést

2023. május 30. 12:09

A költségvetés garantálná hazánk biztonságát, megvédené a családokat, a nyugdíjakat és a munkahelyeket valamint a rezsicsökkentést.

2023. május 30. 12:09
null

Benyújtották a parlamentnek a 2024-es költségvetési törvényjavaslatot, amely a védelem költségvetése lesz – jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter kedden Budapesten az Országházban.

Kiemelte: háborús időkben olyan költségvetésre van szükség, amely garantálja hazánk biztonságát, megvédi a családokat, a nyugdíjakat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést.

Ezért a jövő évi büdzsé fókuszában a rezsivédelem és a honvédelem megerősítése áll.

A pénzügyminiszter azt mondta: háborús időkben kiemelten fontos a stabilitás és a tervezhetőség, ezért a 9 éve bevezetett gyakorlat szerint még nyáron az Országgyűlés elé terjesztették a következő évi költségvetést. Az elektronikusan benyújtott törvényjavaslat már elérhető az Országgyűlés honlapján.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
files32
2023. május 30. 19:40
Még azt se tudják, hogy holnap mi lesz nemhogy jövőre.
OberEnnsinnen
2023. május 30. 18:36
22 000 MILLIÁRD, AZAZ HUSZONKÉTEZER MILLIÁRD fT.
Coupdetat
2023. május 30. 15:32
Megússzuk 100 alatti módosítással? Fölösleges volt ... csak az fog ismét kiderülni, h ehhez is hülyék. Már az se tűnik föl nekik, h hülyét csinálnak magukból. ---------------------------------------------------------------------------- K-Monitor NYITVA VAN AZ AGANCSKAPU! - 2021-ben volt a politikusok szerelemprojektjeként sok milliárd forint közpénzt felemésztő vadászati kiállítás (bit.ly/egyatermészettel): 655 millió forint bevételt hozott, konzervatív becsléssel 20 milllárdba került. Az ezt szervező projektcég azonban még mindig ketyeg. Az Egy a Természettel Nkft. felületein nincs nyoma nagy életnek, de a céginfó szerint a cégnél még mindig 18-an dolgoznak. Most közzétett, 2022-es beszámolójuk szerint tavaly 26 fő volt a létszám, a rendezvényévi fele. A tavalyi személyi költség meghaladja a 450 millió Ft-ot. De van még miért dolgozni, a cégnek bő 900 milliója van csak bankbetétben! További sok százmillió forintnyi készterméken és árun ülnek, a rendezvény után maradtak meg, ezekre a beszámoló szerint "piaci igény nem mutatkozott.". Raktárban maradtak a Kovács Zoltán-féle Nimród vadászújság régi példányai is, aminek kiadására csak tavaly összesen 456 milliót költöttek a beszámoló szerint. A „Totem” szoborkompozíciót valamint a kiállítási tárgyak egy részét térítésmentesen átadták a keszthelyi vadászati múzeumnak, összesen 333 millió Ft értékben.
Lajoss
2023. május 30. 15:22
Teljesen mindegy,azt csinálnak,amit akarnak..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!