LMP: A kormány bebetonozza Magyarország orosz energiafüggőségét

2017. augusztus 08. 14:39

Magyarország energiafüggésbe kényszerítése ellentétes a kormány korábbi ígéretével – jelentette ki Ungár Péter keddi sajtótájékoztatóján. Az LMPS-s politikus arra a hírre reagált, ami szerint a déli alternatív gázvezetéket is a Gazprommal építteti a kormány.

2017. augusztus 08. 14:39

A kormány bebetonozza Magyarország orosz energiafüggőségét, ha az eddigi orosz gázimport és az Oroszországgal építendő Paks II. után a déli alternatív gázvezetéket is a Gazprommal építteti – mondta Ungár Péter keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Az LMP-s politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a külgazdasági és külügyminiszter egy hónapja állapodott meg a Gazprom vezérigazgatójával egy új gázszállítási útvonal létrehozásáról 2019 végére. 

Ungár elmondta: pártja közérdekű adatigényléssel fordult a minisztériumhoz, hogy megismerhesse az erről szóló szerződést, ám azt a választ kapta, szerződés nincs, csupán egy megvalósíthatósági terv. A politikus kiemelte: ezt a dokumentumot is megismerhetővé kívánja tenni, ha pedig nem fér hozzá, pert indít a Külgazdasági és Külügyminisztérium ellen. 

Magyarország sosem látott energiafüggésbe kényszerítése ellentétes a kormány korábbi ígéretével, miszerint több helyről szerzi majd be a gázt annak elkerülése érdekében, hogy egyetlen hatalom a gázcsapot elzárva tegye kiszolgáltatottá az országot – mondta Ungár Péter. Emlékeztetett arra is: Magyarország korábban bírálta Németországot, amiért szintén az oroszokkal építtette meg az Északi Áramlatot, mondván, a projekt ellentétes az Európa gázellátását diverzifikálásának szándékával. 

Szijjártó Péter július eleji moszkvai látogatása után az MTI-nek azt mondta: a déli gázfolyosóhoz való csatlakozás legreálisabb forgatókönyve az együttműködés az orosz állami energiavállalattal, amely megkezdte a Török Áramlat gázvezeték építését. Ennek oka, hogy Románia továbbra sem kétirányúsította a gázcsatlakozást, Horvátországban pedig továbbra sem épült cseppfolyós földgáz (LNG) fogadására alkalmas terminál, így Közép-Európa számára még mindig jelentős kihívást jelent az energiabiztonság kérdése – tette hozzá. A miniszter az összeköttetés létrehozását ezért nemzetbiztonsági érdeknek nevezte.

(MTI)

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Einar
2017. augusztus 09. 09:31
Lehet Menni Picsába!
1120
2017. augusztus 08. 21:02
Az elempé heti hazugságmantrája. Lapozzunk.
hátakkor
2017. augusztus 08. 19:09
Az orosz energiafüggőség az oroszoknak a legnagyobb függőség. Abból élnek nagy területen ritkán, hogy az ásványkincseiket kell eladják.
formaegy
2017. augusztus 08. 18:16
Szél Bernike majd kifogja a szelet. Mert eddig megy a fröcskölés, de véletlenül sem tudnak egy kiváltható, biztos alternatívát felmutatni. A ballib meg mint egy elromlott lemezjátszó Putyinozik orrba-szájba ( a havi kilincsnyalogatásukat elfeledve Putyinnal, a családlátogatást, a pulukutyát...stb) a híveik meg, mint a papagáj ismételgetik. Nevetséges. Németország az Északi Áramlatot kiépíttette, mai napig szankciók ide, vagy oda hihetetlen gazdasági érdekeltségük van az oroszokkal, az nem baj.... mert az természetes, hogy a német érdekeket szolgálja.....!!! Az már baj, ha ugyan ezt a magyar kormány teszi! Egy újabb bizonyíték, hogy ezek a szerencsétlen fröcskölőknek az a lényeg, hogy mindenbe belerúgjanak ami a magyar érdekeket segíti. A ballibnek ezekkel a ballib korcsosodott LMP-vel együtt az az érdeke, hogy M.o.-ot gatyára vágják, ellehetetlenítsék a fennmaradását..... Elmentek a jó büdös francba! Hazaáruló mocskok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!