MSZP: Rezsicsökkentést! – Fidesz: A szocialisták háromszorosára drágították a gázt!

2015. december 23. 17:48

Az MSZP a világpiaci helyzetre hivatkozva 10-20 százalékkal csökkentené az energiaárakat, a Fidesz a rezsicsökkentést méltatja, és arra emlékeztet, hogy a szocialista kormányzás végén „a magyar emberek fizették a legmagasabb energiaárakat a fizetésükhöz képest”

2015. december 23. 17:48

A gáz, a távhő és az elektromos áram árán való nyerészkedéssel vádolta meg sajtótájékoztatóján az Orbán-kormányt a szocialista Tóth Bertalan. Az MSZP azonnali, igazságos és fenntartható energiár-csökkentést követel a kedvező világpiaci helyzetre tekintettel: a gázárakat 20, a villany- és távfűtésárakat pedig 10 százalékkal mérsékelnék.

Tóth arról beszélt, olyan olyan igazságos csökkentést szeretnének, amely az átlagosnál többet fogyasztókra nem vonatkozik; a fenntarthatóságot pedig az jelentené, ha a kormány, korábbi döntését megváltoztatva mégis támogatná a lakossági energiatakarékossági fejlesztéseket. Az ellenzéki képviselő hangsúlyozta, a magyar családok jövedelmének mintegy negyedét még mindig az energiaköltségek viszik el, holott az olaj világpiaci ára másfél év alatt harmadával, a földgázé pedig negyedével csökkent.

A kormány tehát botrányos átverést folytat, és kötelessége lenne azonnal csökkentenie az energiaárakat – mondta, majd hozzátette, nem tudják hol halmozódik az ebből származó profit, de annak inkább a magyar családoknál kellene lennie. Tóth emlékeztetett, 2009-ben az akkori kormány a világpiaci árak csökkenése miatt 14-36 százalékkal mérsékelte a gázárakat. Ezt kellene most megtennie a Fidesz-kormányzatnak is – fűzte hozzá.

Gázáremelés vs. rezsicsökkentés

A szocialisták kormányzásuk alatt háromszorosára emelték a gáz és duplájára az áram árát – reagált a Fidesz-frakció a szocialista felvetésre. Közleményükben az áll: a szocialista kormány miatt „öt évvel ezelőtt a magyar emberek fizették a legmagasabb energiaárakat a fizetésükhöz képest”. Azt írják, az Orbán-kormány által végrehajtott rezsicsökkentésnek köszönhetően átlagosan 25 százalékkal csökkent a gáz, az áram és a távhő ára, „így a családok évente átlagosan 170 ezer forintot takarítottak meg”.

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. december 25. 14:39
"Fidesz: A szocialisták háromszorosára drágították a gázt!" .... Ebben az álságos mutyibajnok fidesz is partner volt. A nagy rezsicsökkentő igyekezetük meg csak arra volt elég (nem véletlenül), hogy a 300%-ból 20-at elengedjenek. A birgék meg beájultak az örömtől.
=nessuno=
2015. december 25. 14:12
Nyugati árakat, nyugati béreket!
formaegy
2015. december 24. 07:30
"Az MSZP azonnali,... energiár-csökkentést követel... : a gázárakat 20, a villany- és távfűtésárakat pedig 10 százalékkal mérsékelnék." Van ma M.o. egy ember is az agymosott balliben kívül, aki nem nevette el magát amikor ezt olvasta? Szerintem Gyurcsány röhögött a legnagyobbat))) Az mszp hazug szólamokkal, "követelésekkel" a Fidesz által már megvalósított tarsolyából játszva, ami ellen kézzel lábbal ágáltak, akarja visszaszerezni a Gyurcsányhoz átpártoló emberkéit.))) Ez a ballib valóban egy nevetséges, hiteltelen, szánalmas banda! A "KÖVETEL" szó kimondottan tetszik! )))
Peter8811
2015. december 24. 05:55
Bertalan elvtárs, elkéstetek már ezzel a szociális gondoskodással, Adolf Hitlernek nagyobb sansza volt hatalomra kerülni, amikor már az oroszok öntötték rá az olajat a berlini bunker előtt, mint nektek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!