Feljelentést tesz a gázárcsökkenés elmaradása miatt az LMP

2015. április 02. 09:26

A párt szerint elfogadhatatlan, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal másfél éve nem képes megtudni az állami tulajdonú Magyar Földgázkereskedő Zrt.-től, hogy mennyiért veszik a gázt a Gazpromtól, így nem tudja érvényesíteni sem az importár jelentős csökkenését a belpiaci gázárakban.

2015. április 02. 09:26

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz az LMP a gázárcsökkenés elmaradása miatt – közölte Szél Bernadett társelnök csütörtökön az MTI-vel. Az ellenzéki párt szerint elfogadhatatlan, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal „másfél éve nem képes megtudni” a 100 százalékban állami tulajdonú Magyar Földgázkereskedő Zrt.-től, hogy a gázimportőr cég mennyiért veszi a Gazpromtól a gázt. Mivel a hivatal nem ismeri a beszerzési árat, nem tudja használni a gázképletet, így az importár jelentős csökkenését nem tudja érvényesíteni a belpiaci gázárakban, és „ezzel súlyosan megkárosítja a magyar fogyasztókat” – írta az LMP, amely szerint ez kimeríti a hivatali visszaélés fogalmát.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2015. április 03. 16:31
dugja már meg valaki végre ezt a hülye zsidó picsát...
Szent Viktor, a korruptak védőszentje
2015. április 02. 12:02
Gondolom elkerülte az LMP drága figyelmét, hogy 3 év múlva lesznek csak választások, a rezsicsökkentést pedig arra az időszakra kell tartogatni. Elvégre a Fidesz rájött, hogy a nép hülyítésével és a választási törvény magára szabásával tud hatalmon maradni,
Eltünt
2015. április 02. 09:56
Ballibnek még is jó a hugyos körte, nevetséges a gázharc ,
sersem4
2015. április 02. 09:52
Pedig jogos kérdés. Ugyanis akkor lehetne kalkulálni,hogy a rezsicsökkenés miért is állt meg,csökkenő beszerzési árak mellett. Tán csak nem azért,mert azok a csökkenő beszerzési árak,változatlan eladási árak,növekvő profitot jelentenek a fideszes közvetitőcégnél amit közbeiktattak az államközi beszerzéseknél? Nem,az nem lehet! Jófideszes nemkételkedik,hanem hisz....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!