Rezsicsökkentés: újabb kompenzációt kaphatnak a távhőcégek

2013. szeptember 18. 10:21

A januári rezsicsökkentés után 52 milliárd forint állami támogatást kaptak a főként önkormányzati tulajdonban lévő távhőszolgáltatók, az őszi rezsicsökkentés miatt is hasonló összeget kaphatnak, a támogatás nélkül ugyanis komoly veszteségeik keletkeznének – írja a Magyar Nemzet.

2013. szeptember 18. 10:21

Milliárdos veszteségei lehetnek a főként önkormányzati tulajdonú távhőszolgáltatóknak a tervezett újabb, 11,1 százalékos rezsicsökkentés miatt – írja a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó vezetők szerint a januári 52 milliárd forintos állami kompenzáció után újabb támogatásra lesz szükségük, hogy ne legyenek veszteségesek, a rezsicsökkentés ugyanis komoly bevételkiesést okoz a cégeknek. A Debreceni Hőszolgáltató vezérigazgatója azt nyilatkozta a lapnak: ha nem kapnak támogatást, akkor két fejlesztésük önrészét sem tudják majd finanszírozni.

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke azt mondta: ha a januári 10 százalékos rezsicsökkentésnél 52 milliárd forintot kaptak a távhőcégek kompenzációként, akkor most is hasonló összegre lehet számítani.

A Magyar Nemzetnek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt nyilatkozta: a kormányzat jelenleg is egyeztet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal a rezsicsökkentés további, idén őszre tervezett lépéseiről.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. szeptember 19. 11:57
ez hol éri meg?
krisztoforo48
2013. szeptember 19. 08:36
Az egész rezsicsökkentésnek akkor lenne értelme,ha a szolgáltatók rákényszerülnek a gazdálkodásuk ésszerűbbé tételére.Eddig nem voltak kényszer helyzetben,mert vígan emelhették az áraikat,ha úgy tetszett nekik.Tehát semmiféle kompenzációra nincs szükség,mert oda jutunk,mint anno az átkosban.
DezInf
2013. szeptember 19. 08:02
Ez azért hihetzetlen, most hol nyomul az áltanárúr meg az a kerékbefordultbecstelen? Amikor egyértelműek a tények, pont akkor kellene ezerrel nyalnuik a fidex hátsóját. Erre lelépnek és lapítanak. Ezt hívják pártfegyelemnek? Ez szintizta nerárulás!!!!!!! Amennyibe így folytattyák, a végin még kikerülnek a párty szégyenfalára oszt a végén majd még rendes munkát kell vágeznijük. Szettevetteteremtette!!!!!!! Amúgy mi van a Munkahelyvédő Akcijótervvel? Már azt is elmutyizták?
=nessuno=
2013. szeptember 18. 22:50
Versenyjogilag azért kíváncsi lennék, mit szólna ehhez Brüsszel....gondolom az e.on-t meg a többi nyugati kapitalistát nem kompenzálják, csak a szeretett önkormányzati (állami) cégeket. Szociális piacgazdaság. Az van.:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!