Fidesz: Megvédjük a fogyasztókat a közműcégektől

2013. január 17. 11:43

A párt törvényjavaslat-csomagja egyebek mellett kötelezné a közműcégeket az évi minimum négyszeri mérőóra-leolvasásra, átlátható számlák kiállítására, valamint ügyfélszolgálati irodák működtetésére a nagyobb településeken.

2013. január 17. 11:43

A Fidesz megvédi a fogyasztókat a közműszolgáltatók erőfölényétől – jelentette ki a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának kormánypárti alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, megerősítve, hogy ennek érdekében egy törvényjavaslat-csomaggal készülnek a Fidesz-KDNP februári gyulai frakcióülésére. Zsigó Róbert példaként említette, hogy kötelezni akarják a közműcégeket az évi minimum négyszeri mérőóra-leolvasásra, átlátható számlák kiállítására, valamint ügyfélszolgálati irodák működtetésére a nagyobb településeken.

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a tájékoztatón azt mondta, a fogyasztóvédelem nagyot változott az elmúlt évtizedekben, mert amióta külföldi kézbe kerültek a magyarországi közműcégek, a családok azt tapasztalják, hogy a profit mindent felülír. A fogyasztók pedig egyenként nem tudják képviselni érdekeiket, ezért erős központi fogyasztóvédelemre van szükség – tette hozzá.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2013. január 17. 22:54
"kötelezné a közműcégeket az évi minimum négyszeri mérőóra-leolvasásra" Na ennek aztán semmi értelme. és csak a költségeket növeli, mert aki akarja, az akár havonta bejelentheti a mérőállást személyesen, telefonon, vagy interneten keresztül.
Yuing
2013. január 17. 16:59
Hu-hú, baj van fiuk, ezek már megint megvédenek bennünket !
tarackos
2013. január 17. 14:18
"Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a tájékoztatón azt mondta, a fogyasztóvédelem nagyot változott az elmúlt évtizedekben, mert amióta külföldi kézbe kerültek a magyarországi közműcégek, a családok azt tapasztalják, hogy a profit mindent felülír." Nem pofika, a magyar családok azt tapasztalják, hogy állandóan fizetniük kell a senkiházi politikusaik elqrásának árát. Nincs ez másként most sem hiába próbáljátok az elinflált bért meg a nemmegszorításokat egy marék kölessel meg a legócskább populizmussal leplezni. Miért is volt fontosabb a szarkotmányozás mint ez?
Antigoné
2013. január 17. 13:27
Bugyuta megfogalmazás ez a "megvédjük" tényleg, de annak mégiscsak örülni kellene, hogy végre csökken valami fizetnivaló. A szocik alatt háromszorosára(!) emelkedett a gáz ára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!