Katona: Százezrektől veszik el a gázártámogatást

2011. augusztus 22. 19:01

A legszegényebbeket sújtja az Orbán-kormány a gázártámogatásból való kizárással - véli Katona Tamás volt közpénzügyi államtitkár, aki szerint a Matolcsy-féle gazdaságpolitika megbukott.

2011. augusztus 22. 19:01

„Több százezer családot kizártak a gázártámogatásból azzal, hogy a jogosultsághoz két és félszeresére emelték az egy főre jutó jövedelmet” – hívta fel a figyelmet Katona Tamás volt közpénzügyi államtitkár a Klubrádió műsorában. Hozzátette: a jogosultság ellenőrzését „rálőcsölték” az önkormányzatokra.

A gázártámogatási kérelmek elbírálása hónapokig tarthat az új rendszer szerint. Eddig mintegy kilencszázezer családnak járt a támogatás. Katona Tamás szerint a döntés tragikus, hiszen a segítségre szoruló családoknak biztos, hogy nincsenek tartalékaik, így megint a legszegényebbeket sújtja az Orbán-kormány.

„A Matolcsy-féle gazdaságpolitika megbukott” - véli Katona Tamás, aki attól tart, a kormány nem fogja korrigálni a rossz gazdaságpolitikát és az ország helyzete tovább romlik. A volt pénzügyi államtitkár úgy látja, az idei százmilliárdos hiány után jövőre 5-600 milliárd forintos „probléma” keletkezik az államháztartásban, ezért mind adóemelés, mind kiadáscsökkentés várható ősszel.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
El Topo
2011. augusztus 23. 09:24
Én nem is egészen értem ezt a cikket. Fölemelték az egy főre jutó jövedelmi határt két és félszeresére? Tehát most azok is támogatáshoz jutnak, akik két és félszer többet keresnek? Akkor most nem többeknek kéne támogatást kapni? Nyilván nem értek a gázártámogatáshoz, csak nekem ez így fura.
küllő
2011. augusztus 23. 08:53
A fülkések ezt is megmagyarázzák hogy miért jó!!! Bravó. Tapsoljatok az alcsúti géniusz és bandája hülyeségeinek !!!
kalasnyikov
2011. augusztus 23. 07:24
Nem arról ismert az Orbán kormány,hogy gátlástalanul semmiz ki milliókat,mint azt tette három elődje.
k33
2011. augusztus 23. 05:24
Tessék kérem fával tüzelni! Legolcsóbb tüzelő a lopott fa,ezt Ózd környékén már régóta tudják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!