Termálvizet találtak Szentendrén

2010. szeptember 28. 15:17

Hatvanfokos termálvizet találtak 1 800 méter mélységben Szentendre északi részén. A fúrások 89 milliós forintos költségét fele-fele arányban finanszírozta a város és a termálkút helyének földtulajdonosa, Mészáros János.

2010. szeptember 28. 15:17

A munkálatok eredményeit ismertetve Dietz Ferenc polgármester elmondta: a vízhozam eléri a nyolcszáz litert percenként, s noha még nem tudni, hogy termál- vagy gyógyvízről van szó, bíznak a termál-gyógyvíz minősítésben.

A jövőt illetően elmondta: folynak a tárgyalások egy magánbefektetővel, aki a közeli Pap-szigeten, a kemping területén egy ötcsillagos szállodát kíván felépíteni, vállalva, hogy a környező területet is fejleszti. Hozzátette: biztos abban, hogy az új lehetőség jelentősen járul majd hozzá a város idegenforgalmi fejlődéséhez.

Hadházy Sándor, a terület országgyűlési képviselője, Visegrád polgármestere felhívta a figyelmet, hogy az ilyen fejlesztések összhangban állnak a kormány szándékával, amely prioritásnak tekinti a gyógyturizmus és az egészségipar fejlesztését. Visegrád polgármestereként arról is beszélt, ha a Duna jobb partján lévő települések összefognak a közös cél érdekében, megteremthetik a sikeres „Duna-termál-kanyart”.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2010. szeptember 28. 18:21
A jobbpartiak. :D Mi itt a balparton már vagy harminc éve megcsináltuk...
kaktusz
2010. szeptember 28. 15:59
Basszus, enm is gondoltam ennyire koltseges egy ilyen kut furasa... 89 milka... hat aszem en enm probalom meg a kertben :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!