Jövőre csökken a gázártámogatás

2009. szeptember 09. 07:28

Megváltozik jövőre a gáz- és távhőtámogatási rendszer.

2009. szeptember 09. 07:28
A Népszava szerdai számában meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja: januártól csökken a támogatottak köre, és kisebb lesz az árkiegészítés mértéke is. Ennek oka az, hogy a kompenzációra fordítható keretösszeg is kevesebb lesz. Az idei 80 milliárd forint helyett 30 milliárd forint jut majd erre a célra, ez sem a költségvetésből, hanem az úgynevezett Robin Hood-adóból származik majd.
   
A lap információi szerint 2010-ben már nem lehet pályázni az ideihez hasonló módon az államkincstárhoz az árkiegészítésért. Támogatásban csak azok a családok részesülnek majd, amelyek idén is jogosultak erre. A rászorulóknak minősített fogyasztók viszont "automatikusan" kapják majd a kormányzati hozzájárulást, amelynek értesüléseik szerint csökken a mértéke. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!